lauantai 30. joulukuuta 2017

Vuosikatselmus

Niin on taas vuosi oltu, harrasteltu ja kokeiltu. 

Summasummarum, itse olen kaikin tavoin tyytyväinen kokonaisuuteen.

Kuisman kanssa tuli käytyä kahdessa MEJÄ-kokeessa, joista kotiintuomisina yksi AVO1-tulos ja yksi AVO 0-tulos. Vallan yllätyksenä tuli se ykköstulos, kun vähän naftaliinista kaivoin eläkeläisen metsään mukaan 😉. Mutta oli kyllä kiva käydä. Tunnistin koirasta hyvin koska on jäljellä ja koska painelee omiaan tai metsäneläimien jälkiä pitkin, mutta koska ohjata ei voi niin seurata piti ja kiroilla mielessään. Oton kanssa saimme MEJÄstä heti vappukokeesta sen viimeisen VOI1-tuloksen valioitumista varten. Oli kyllä sellaista meininkiä, että siksi ilmoitinkin Kuisman seuraavan viikonlopun kokeeseen vaihtoehtokoiraksi. 


Käytiin myös toisessa kokeessa, josta saimme 3-tuloksen ja ihan aiheesta. Itse olisin antanut nollan. Vallan karmeaa menoa. 

Kaakon käyttökoirien leirillä kävimme hakemassa oppia peltojäljestämiseen ja eritoten rauhoittumiseen jäljellä. Pellolla menee suht kivasti mutta metsä on ihan eri asia. 

Toukokuussa kävimme suorittamassa BH-kokeen Kaakon Käyttökoirien kokeessa Haminassa. Ei nyt mitään kauneinta suoritusta tehty, mutta läpi päästiin!

Aloittelimme myös TOKO-uraamme ensin villisti Haminan Seudun Seurakoirakerhon kokeessa kesäkuussa. Kaikki katastrofin ainekset kasassa ja silti saimme 3-tuloksen. Ja marraskuussa uusi yritys ja kehitystä oli tapahtunut ja saimme 2-tuloksen. Tämän päivän koe jäi käymättä, koska olen ollut kipeä enkä viitsi lähteä ajelemaan Porvooseen kokeilemaan että nostaisiko se lämmöt takaisin vai ei. 

Eli mustan kanssa koesuorituksia kaikkiaan viisi, joista kaikista tulos. Kasvattajan muistuttamana: bonuksena ei yhtään haaveria eikä nyrjähdystä metsälenkeistä huolimatta 😍. Kyllä, varsin ehjä vuosi siis. 

Ensi vuodelle on ajatuksissa muutamat MEJÄ-kokeet, samoten TOKO-kokeet. PK-puoli on jo unohdettu näiden yksilöiden kanssa, tai ainakin nyt tuntuu siltä. 

Joulukin oli ja meni. Joulupukki kävi, oltiin oltu kiltteinä. 

Joulukuusen koristelua


Joulutontut

Kattaukseen otettu perintökalleudet, koska oli vieraita tulossa.


Huomenna juhlitaan vuodenvaihdetta. Meille on tulossa vieraita ja mennään katsomaan ilotulitusta Haminaan, kun se on lapsille järkevään aikaan; kuudelta illalla. 

Sittenhän se, tämä vuosi, onkin paketissa. 

Rentoa ja pelotonta vuodenvaihdetta kaikille ja odotustenmukaista vuotta 2018 kaikille!

-tiina-

2 kommenttia: