sunnuntai 13. tammikuuta 2019

melko lomailua ollut

Niin se joulu ja vuodenvaihdekin hujahti. 

Aattona käytiin hautuumailla, pikakyläily Pauliinan uudella kämpällä sekä oltiin kotosalla. Saunottiin, syötiin ja odotettiin joulupukkia kylään. 
Ihana oli seurata Tuukan innokasta odotusta ja se uskonmäärä mikä hänellä on edelleen tallessa. 

Tontut




Yllättävää, Tuukka sai kaikkein eniten lahjoja. Olipa hän ollut kiltti. Älyttömän ihania lahjoja sain itsekin, kiitos kaikille. Itseäni vähän häiritsee, kun ollaan kutsuttu Jounin vanhemmat meille joulua viettämään, niin siltikin heidän on aivan pakko jättää Tuukalle yksi lahja JOKA vuosi heille avattavaksi. MIKSI? Kun se pukki kuitenkin käy meillä kotona, koska täällä me asutaan. Jounillakin kuulemma vähän kiehahti tänä vuonna tästä asiasta.

Joulupäivänä oltiin kotosalla. Markku ja pojat tulivat saunomaan ja paljuilemaan meille. Ihanan rentoa. 
Tapaninpäivänä mentiin Tuukan kanssa Inksaan hautausmaalle, minun äitin syntymäpäivä, viemään kynttilä. Samalla vein Tuukan mummolle ja vaarille hoitoon pariksi päiväksi. Jounilla alkoi aattoiltana kamala flunssa ja minun piti mennä töihin välipäivinä. 

Ennen uuden vuoden juhlintaa, käytiin sunnuntaina Leivon porukan kanssa lenkillä metsässä ja saunomassa. Oli todella mukava päivä. Uudenvuodenaattona minä kävin työmaalla, pojat valmisteli kotona iltaa. Käytiin naapuruston kanssa poksauttelemassa raketteja Husun kentällä porukalla. Sitten mentiin Miialle juomaan vähän skumppaa ja herkuttelemaan. Myöhemmin Jouni, Janne, Tuukka ja Eelis kävivät meillä saunassa ja paljussa. 

Vuoden vaihtuessa Tuukka aloitti uudessa hoitopaikassa. Marian Tarha on yksityinen tarha ja onneksemme saatiin sinne paikka. Alkuun oli kolme päivää Leiritien yksikössä, koska lapsia oli vielä sen verran vähän. Nyt on jo omassa paikassaan Marinkujan yksikössä. 

Alku oli siellä vähän haastava, koska jouduimme käymään hammaslääkärissä mäenlaskuonnettomuuden vuoksi. Tiistaina Tuukalta poistettiin kaksi hammasta. Oli aika rankka kokemus kaikille. 

Mutta jo nyt olen ihan älyttömän tyytyväinen hoitopaikkaan. Todella hyvää on tehnyt Tuukalle tuo paikka! Perjantaina he kävivät jo luistelemassa Husulan kentällä. Hiihtämistäkin tulevat harrastamaan. Ja ovat tosi paljon ulkona!




Oton kanssa ollaan touhuiltu epäsäännöllisen säännöllisesti. Vähän motivaatiopulaa jälleen. Myös hallin ympäristössä pyörivä kennelyskä ärsyttää, en haluaisi meille tuoda mitään sellaista, vaikka pojat hyvässä kunnossa ikäisikseen onkin. 

TOKO-kokeiden listaa olen seuraillut, myös PK-puoli kiinnostaa ja ehkä jopa NOME-B! Yhdet kokeet jos uskaltaisi molemmista lajeista käydä veteraanin kanssa rykäisemässä, niin olisihan sekin tehty. Sitten jäädään TOKOilemaan kunnes sekin loppuu. 

Kuismalta kävin poistattamassa tikit ennen joulua lauantaina. Ennen joulua aloitimme myös syöttämään nappularuokaa, että nähdään onko siitä apua juomis-pissakierteeseen. Aloitin myös päivittäisen B-vitamiinin sille.
Hieronta ei auttanut tähän ongelmaan, vetreämpi siitä muuten tuli. Ei se ole myöskään haimaongelma. Nyt mulla on ainakin ihan takki tyhjä näistä tutkimuksista. Parin koiran verran laittanut näihin tutkimuksiin rahaa kohta, eikä edelleenkään mitään apua/tietoa mikä aiheuttaa.
Eli siis, nappula ei vaikuta millään lailla ongelmaan. Kuismaa vaan ketuttaa, kun Otto syö herkkulihaa ja hän joutuu näitä nappuloita popsimaan. Karkasi portista lihalaatikoillekin keskiviikkona, onneksi tiellä ei ketään silloin sattunut menemään.
Onpahan kokeiltu, kun olen tuosta ruokailusta sen verran saanut kuunnella ikäviä asioita, kuinka olen itsepäinen ja ruokin väärin ja siksi Kuisma on kipeä. 

No, katsellaan mitä sitten vai annetaanko jo olla. Kun Kuisma kuitenkaan ei ole kipeä. Touhuaa ja töhöttää kuten ennenkin. Ikä on vain numeroita hänelle. 

-tiina-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti