sunnuntai 15. maaliskuuta 2020

Voihan Korona ja Amerikka :(

Luottavaisin mielin viikko sitten lauantaina pakkasin laukut loppuun ja saatiin loputkin siivoamiset hoidettua kotona. 
Automatka Helsinkiin sujui hyvin ja tyhjä ruutukin löytyi Mersulle melko kepeästi.
Lentokentällä oli rauhallista, laukut menemään koneeseen ja non-shengen alueelle lounastamaan ennen koneen nousua. 

Ei ollut mitään lämpötilojen mittauksia tms. 
Lentomatka meni hienosti, katseltiin elokuvia ja Tuukka vähän nukkuikin.

Jenkeissäkään ei ollut minusta mitään outoa ja ihmeellistä, mistä oltiin peloteltu. 
Jouni oli meitä jo odottamassa. 

Ensimmäisenä iltana käytiin vain hotellin alakerrassa syömässä, yö oli sekava ja huonouninen. 
Miami oli älyttömän tuulinen ja se tuuli oli kylmä. Silti käveltiin keskivaiheilta Middle Beachiltä aivan eteläisimpään kärkeen, välillä rannalla ja toisinaan katuja pitkin. Takaisinpäin joutuikin ottamaan jo taksin, jalat meinasi tappaa minut. Itsekritiikki taas heltyi vähän kun katseli sitä menoa siellä. Ihan ok kulkea biksuissa, vaikka kroppa on minkälainen vain. 

Maanantaina Jouni haki meille auton, jolla matka taittuisi pohjoisempaan. Orlandoon ja kohti Disney Worldia. 


Tiistaina mentiin Magic Kingdomiin, oltiin hyvissä ajoissa liikkeellä. Puisto aukeaa kymmeneltä ja parkkis alkoi täyttyä hyvää vauhtia. 


Nalle Puhin hunajapuu

Jonottamassa kääpiöiden vuoristoradalle
juna ja kyydissä olevat eläimet suihkuttivat vettä
Hurja päivä, 8 tuntia eessuntaassun siellä. Hirveä määrä ihmisiä, joka paikkaan PITKIÄ jonoja. Muutamat fast-lane-kortit käytettiin, joka mahdollistaa nopeamman sisäänpääsyn. 
Illalla Tuukka kävi vielä hotellilla uimassa ja sitten unisille. 

Keskiviikkona Animal Kingdom vuorossaan. Käytiin kiertelemässä discovery islandia, africaa, aasiaa ja dinolandia. 

erilaisempi reittivalinta auton GPS:ltä

IHANA tekopuu


Saukko


Junamatkalla päästiin affection sectioniin eläinten keskelle ja Illalla käytiin vähän hakemassa paikallisesta Alkosta juomista. 

Torstaina aamulla olikin puhelimeen tullut useita viestejä ja alettiin uteliaina vähän selailemaan erilaisia uutiskanavia. 
Lopputulemana Jouni alkoi ottamaan yhteyttä Finnairiin ja lopulta chatista Joona sai hankittua meille uudet liput kotimaahan perjantai-illalle. 
Yhdysvaltain presidentti oli päättänyt sulkea maansa rajat eurooppalaisilta koronaviruksen vuoksi perjantai-iltana, joka tarkoittaisi myös sitä ettei poiskaan lentoja kohta lähtisi. 
Jouni myös perui hotelleja ja yritti aluksi siirtää Miamin seuraavaa hotellia uuteen päivään mutta päätyikin varaamaan uuden hotellin meille yhdeksi yöksi. 

Suunnitellut St Augustine ja Key West jäi nyt kokematta. 
Onneksi joistain hotelleista saatiin rahoja takaisin ja Miamissa oli palatessa lämmintä. Samoten uusi hotelli suostui myöhäisempään huoneen luovutukseen, säilyttämään matkalaukkujamme kunnes heidän hankkimansa kyyti lähtee lentokentälle. 

Mahtava nimi asuinalueelle

Aina voi matkailuauton mukaan ottaa yhden maasturinkin.


erikseen kerrotaan JOS ei aikuisten oikeasti kääntyä oikealle.


pikkupikku tolleri hotellilla. 

Ja iguaanikin yllätti uima-altaalla olijat.


Mun miehet
Oli kyllä varsinaista menoa lentokentillä tuon koronan vuoksi. 
Kumihanskojen käyttö on kyllä ihan ok, mutta melkoisen vapaasti niitä käyttävät koskettelivat KAIKKIALLE eivätkä esimerkiksi ottaneet niitä pois syömisen ajaksi eikä niitä pestykään. 
Myös kasvosuojien siirtelyä varten ei pesty tai desinfioitu käsiä, vaikka kovasti niissä hetkissä kasvoihin kosketeltiin.
Moni käytti erilaisia suojia muualla lentokentällä, mutta loungeen tullessaan poisti ne. Siellä kuitenkin oikeasti on ne ihmiset, jotka matkustavat eniten maailmassa. Enkä kyllä niissä (Miamissa enkä Heathrow´lla) bongannut desinfiointiainetta esimerkiksi ruokailu- enkä juoma-alueilla. 

Täällä kaikki huutelevat että ulkomailta tulevat karanteeniin jne, mutteivat ehkä ihan ymmärrä että se tauti on jo täällä.
Riittää että menet esimerkiksi kehä kolmosen sisäpuolelle tai edes pois Kymenlaakson alueelta.
Kymenlaaksossahan on vasta yksi todettu tapaus. Toivottavasti ei julkisuuteen selviä kuka se on, lynkkausmeininki täällä. 


Hysteerisyys on ihan mahdotonta jo.
Tappelevat vessapaperijonoissa ja muutenkin tunkevat hädissään kaikki yhteen ja samaan kauppaan tyhjentämään hyllyjä, sillälailla kyllä saadaan tauti kuin tauti (kyllä niitä on nyt PALJON muitakin liikkeellä; kausi-influenssa, noro esimerkiksi) tarttumaan isoon osaan populaatiosta.

Samat ihmiset kuitenkin huutaa, ettei saa olla itsekäs ja levittää tautia, HÄNELLÄ kun on riskiryhmäläisiä omassa lähipiirissään.
HUOH sanon minä.
Uskoisin, että aika monella meillä on riskiryhmäläisiä kotona, monelle jo perusflunssa tekee keuhkoille kepposet. Saati se kausi-influenssa. 


Kyllä me nyt ollaan kotona, ei huolta kenelläkään.
Jouni ainakin pystyy tekemään töitä, hänellä on tietokone jolla touhuta. 


Katsotaan mitä paikallinen K-Kauppa saa meille kassiin varattua. Jounin vanhemmat toimittaa sen kotiovelle. 
Lenkeillä meinaan käydä, vaikka jonkun mielestä sekin on itsekästä. Enemmän minä tässä naapureita riskeeraan (joista jokunen ikänsä puolesta kuuluu siihen riskiryhmään) kuin kirmailemalla pururadalla. Ei oo pakko edelleenkään tulla halailemaan. 

Sellaista. Ehkä tästäKIN selvitään. 

-tiina-

1 kommentti:

  1. Hienoja kuvia. Paljon ehditte jo kokea kuitenkin, vaikka harmillisesti matka jäi osittain tekemättä. Kiinassa asuva veljeni vaimoineen oli myös Suomesta palatessaan kaksi viikkoa karanteenissa ja sielläkin sai sentään piha-alueella ulkoilla. Meillä on paljon enemmän metsää ja luontoa, missä harvemmin kehenkään törmää lähituntumalta, joten ulkoile hyvällä omalla tunnolla.

    VastaaPoista