perjantai 1. heinäkuuta 2022

Kesäloma, ensimmäinen erä.

 Juhannuksesta aloitettiin viikon kesälomarutistus.

Keskikesänjuhlaa meidän kanssa oli viettelemässä Johanna ja Make lapsineen.
Ruokaa ja juomaa riitti ja he lähtivät fillaroimaan kotiinsa melko myöhään illalla. Tare oli melkolailla arestissa meidän makkarissa, koska edelleenkään se ei pysty Markun kanssa samassa tilassa olemaan. 


Maanantaina Jouni teki kyllä koko päivän töitä, mutta me Tuukan kanssa käytiin taidetta ihmettelemässä sekä Rampsissa uimassa.

Kirjastogalleriassa on paikallisen tatuoijahuipun valokuvanäyttely vielä sunnuntaihin asti esillä, oli huikeita kuvia. Harmi ettei ole varaa ostaa edes yhtä omalle seinälle!


Sitten on seurahuoneen piiloista esiin kaivettu Tove Janssonin taidetta (muutakin kuin muumeja) ja laitettu Raatihuoneeseen ne esille. Suosittelen myös tutustumaan tähän näyttelyyn. Illalla oli myös yleisurheilussa kolmiottelu, Tuukalla lajeina 40m juoksu, pituushyppy ja kuulantyöntö. Tuukan ikäisiä oli seitsemän kisaamassa ja noin noviisiksi Tuukalla meni tosi hyvin. Keli oli ihan karmea, älyttömän kuuma. 

Tiistaina rauhallinen aamu, Jounilla muutama työrutistus ja sitten Mersu täyteen ja nokka kohti Turkua. Huoneisto missä majailtiin, oli lähellä laivaterminaaleja. Aivan kamalan kuuma paikka ja ehkä tälle porukalle vähän liian nafti kokonaisuudessaan. Mutta oltiin kuitenkin kaksi yötä siellä. 

Ensimmäisenä päivänä käytiin vähän Turun kauppahallissa ja K-marketissa aamupalaostoksilla. Muu aika käpsöteltiin Aurajoen rantaa pitkin ihmetellen. Lopuksi käytiin syömässä ja pikkuhiljaa laahustettiin takaisin majoitukseen, että koiratkin saa syödäkseen. 

Keskiviikkona aamupalojen jälkeen autolla Ruissaloon. Vähän käytiin kasvitieteellisessä pihamaalla katselemassa, mutta siellä oli koirille aivan liian kuuma olla. Sieltä mentiin aivan sinne perälle, että Tuukalla olisi mahdollisuus käydä myös uimassa. Rauhalliseen tahtiin käveltiin siellä ja nautittiin viileämmästä merituulesta. Paluumatkalla käytiin syömässä vanhan telakka-alueella sijaitsevassa pizzeriassa, aivan upea alue! Oli muutamia ruokapaikkoja, kahviloita, taidenäyttelyä ja kesäteatteria. 
Päivällä Jouni jäi majoitukseen koirien kanssa ja me Tuukan kanssa suunnattiin Forum Marinumin näyttelyihin ja laivaesittelyihin. Todella mielenkiintoista tietoa kaikenlaisesta merenkulkuun liittyvästä. Oli historiaa, sotahistoriaa, meripelatusta, kalastusta sekä yleistä veneilytietoutta. Näyttelyiden lisäksi pääsimme tosiaan käymään tykkivene Karjalassa, miinalaiva Keihässalmessa sekä Suomen Joutsenessa. 
Illalla taas käyskenneltiin rantareitillä ja käytiin syömässä. 

Tuukan kanssa matkustettiin myös Förillä edestakaisin

Otolla on alkanut vanhoina päivinä esiintyä alustaepävarmuutta sekä jotain häikkää ehkäpä syvyysnäössä tms.
Rappuset menee vielä ylös, mutta alastulo on melkoisen mahdotonta. Etenkin majoituksen kierreportaat oli aivan mahdottomat, eli me kannettiin Otto aina alas. Onneksi oli ensimmäinen kerros. Myös keskiviikkoillan ruokapaikassa oltiin yläterassilla, josta alastulo olikin melkoisen epävarmaa, vaikka olikin mattapintainen kyynellevy siinä alla. 
Aamukävelyillä jouduttiin myös ylittämään junarata, jonka ympärille oli laitettu (olisiko ääntä heikentämään) sellaista mustaa muovintapaista levyä, ei edes liukkaannnäköistä tms, mutta sen ylittäminen oli kanssa tosi epävarmaa. 
Näitä pitää alkaa ottamaan tosissaan huomioon tulevaisuudessa. Voi kun vanhuus ei tule yksin. 

 Torstaina melkoinen käyskentely kotiin. Käytiin katsomassa minkälainen paikka Hanko on ja olihan se sellainen, että voisi mennä muutamaksi yöksi sinnekin. Jäätelöllä Inkoossa. Pikkuteitä pitkin Helsinkiin, kun Tuukka kinusi nähdä SupeCellin toimiston 😆 Herran iloksi se keikkaus tehtiin myös. Vihdoin kotona seitsemän hujakoissa.

Koirat oli kyllä ihan superhienosti matkassa mukana!
Osasivat olla kahviloissa ja ravintoloissa hienosti ja muutenkin saivat kehuja ja ihmiset halusi tulla rapsuttamaan tyyppejä! Ja jopa Tare Karvanen tunki ittesä rapsutettavaksi. 
Onneksi kävin eläinkaupasta hakemassa viilennysloimet pojille, aina pysähtyessä kävi katselemassa vessatiloissa loimet ja laittoi päälle, niin kestivät hyvin olla ravintoloissa mukana ja sillä aikaa viilentyivät kävelyllä tulleesta kuumasta. 

-tiina-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti