keskiviikko 17. tammikuuta 2024

Uusi vuosi, vanhat kujeet

Kuten moni tietääkin, toissavuonna päätin, että tutkitaan miten paljon oikeasti Tare niitä tölkkejä/pulloja/jne kantaa kotiin tai autoon lenkeiltä.




Koko vuoden 2023 otin talteen kaikki ehjät ja palautuskelpoiset tuonnit. 

Yksi kauppareissu Jouni sitten nakutteli setin palautuskoneeseen ja tässä tulos:


Osaa laitteisto ei enää tunnistanut, että joutui kaupassa vielä heittämään roskikseen.
Onneksi koronasulkujen jälkeen on roskaaminen vähentynyt vaikkei vielä loppunut.


Keväälle nappasin Haminan Seudun Seurakoirakerholta Oili Huotarin kevään koulutukset ja eilen oli ensimmäinen. 
Pari koirakko samaan aikaan, meillä parina ALO-luokan koirakko, welsh Corgi uros.


Ensimmäisellä omalla vuorolla tehtiin kaukokäskyt, hyppynouto ja ruutu. Toisella kierroksella kierto, liikkeestä istuminen, seuraaminen ja luoksetulo. Muistaakseni. 

Kaukoissa tarvitsi pari käskyä maahanmenoon, jäin vähän lähemmäs seisomaan kuin koematka olisi. Nousi kyllä istumaan, mutta jäi vähän matalaan asentoon. 
Oili neuvoi laittamaan tassujen eteen jonkun kepin/narun, että ylös noustessa niiden taakse takaisin pitää jalat saada. Jos Tarelle aukenisi vaatimustaso tällä keinolla. 

Ruutuun karkasi vihjehetkellä. Käskyllä meni ruudun puolelle, mutta kun komensin maahan kääntyi niin paljon että etujalat kääntyi ruutunauhalle. Kokeessa olisi ollut nolla. 
Vinkkinä oli, että jos meinaa ennen käskyä alkaa kääntymään minua kohti liian aikaisin niin napakasti vaan uusii käskyn ruutuun. 

Hyppynoudossa hyppäsi hienosti, kapulaa nostaessa tiputti sen jostain syystä alkuun mutta nosti itse uudelleen. Takaisin tullessa näytin kädellä vaan vähän hypyn puolelle ja paluuhyppykin tuli suoritettua sitä myöten.

Liikkeestä istumisessa annoin kuulemma isohkon käsiavun, joka mun pitäisi saada pois. Muuten oli hyvä suoritus.

Kierrossa oli haaste saada fokusoimaan kartioihin (fakkiutui taas ruutuun), mutta onnistui kääntämään ajatukset kiertoon. Takaa sivulle tuleminen on hidas ja jää vähän vinoon. Siihen pitää kiinnittää huomiota.

Seuraaminen on perushyvää. Vähän ajatukset karkailee, mutta pohjatyöt on kuulemma tehty hyvin. Paikka on hyvä ja pysyy. 

Perusasennoista liikkeellelähdöissä on ongelmia, jää haaveilemaan mitä pidemmälle mentiin. Myös juuri nuo takaa sivulle tulemiset on hankalia. 

Tehtiin myös paikkamakuu. Toinen koirakko ALO-luokan liikkeenä ja me voittajaluokan liikkeenä. Alussa Tare nuuski maata, mutta pääsin huomauttamaan siitä. Muuten meni hienosti.

Olipa kiva kokemus!
Treenit on kyllä tehnyt tehtävänsä ja Tarella oli kyllä hyvä fiilis koko ajan!

Iltalenkillä oli kyllä yhtä villivarsaa koko elukka ja illalla näki kaikenlaisia murinaa aiheuttavia unosia.. 

-tiina-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti