sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Hauskaa vappua!

Niin ne haaveet toteutuu vaikka olosuhteet vähän potkiikin vastaan!
Lauantaina ajelin Metsäkylään Johannalle, josta jatkettiin kimppakyydillä Iittiin MEJÄ-jälkiä tekemään. Oltiin vitsailtu, että päästäisiinköhän jälleen jälkipareiksi ja niinhän siinä kävikin. 
Ensin käytiin tekemässä minun voittajaluokan jälkeni. Olipa hankala suunnistus olevinaan, tehtiin älytön ylimääräinen pistokin. Tyhmä minä. Itkua tiherrellen ja itseinhoa tuntien jatkoin suunnistuksen loppuun. Veretettäessä kuitenkin totesin, että siitä tulikin vallan mainio jälki! Katkokulma hienossa paikassa, jossa tuomarin on helppo arvostella se ja muutenkin tuli tosi hyvä fiilis. 
Siitä jatkettiin Johannan avoimen luokan jälkeen. Se oli etukäteen merkattu, mutta käytiin kuitenkin se läpi ensin, että tiedettäisiin mitä siellä on missäkin. Hyvä että kävimmekin. Siitäkin tuli hieno jälki. Verettäessä alkoi vain satamaan LUNTA! Johannalla autossaan kesärenkaat ja kotimatkaa jonkin verran kivasti.. APUA!

Sunnuntaiaamuna nousin ylös jo viiden jälkeen ja käytin koirat kävelyllä. Sitten vähän kahvia ja tavaroiden kasausta ja menoksi. 
Jäljet arvottiin ensimmäiseksi, me saatiin Oton kanssa ajettavaksi tuomariryhmämme ensimmäinen jälki ja minullahan oli opastettavana toinen jälki. Laukauksensietotesti meni kuten ennenkin, ei reagointia. Katsoi minua koko ajan. 

Jäljen päällä oli tottakai lunta. Ikinä sellaista koettu Oton kanssa. Vähän ohjaajaa jännitti miten siinä tulisi käymään, tässä koesuorituksen arvostelu:

a) jäljestämishalukkuus 5 pistettä (0-6)
b) jäljestämisvarmuus 11 pistettä (0-12)
c) työskentelyn etenevyys 9 pistettä (0-10)
d) lähdön, kulmien, makauksien ja kaadon selvittämiskyky sekä tiedottaminen / kaadolla haukkuminen 8 pistettä (0-14)
e) käyttäytyminen kaadolla 3 pistettä (0-3)
f) yleisvaikutelma 4 pistettä (0-5)

Pisteet 40, palkinto VOI1

Koeselostus: 
Makuun näytön jälkeen itsenäisesti liikkeelle ja krepityksen lopussa laaja tarkistus jäljen sivulle, selvittää kuitenkin itsenäisesti. 1. ja 4. kulman osuus lähes jäljen mukaisesti. 2. ja 3. osuudella erikokoisia lenkkejä ja tarkistuksia jäljen sivuilla. 1. kulma ulkokautta kaartaen, 2. kulma, jolla katko, selviää hosuen ja hakien kulman tuntumassa ja 3. kulma jäljen mukaisesti. Kaikki makaukset yli tai ohi. Sorkan haisteli ja otti mukaansa. 

Näin ollen, lady´s and gentleman: meillä on nyt kotona Suomen Jäljestämisvalio! 
Mitä nöyrimmät kiitokset ja anteeksipyynnöt niin tuomareille ja oppaille, jotka ovat meidän jäljillemme joutuneet! 
Ja kiitos niin monelle, jotka meihin uskoivat! 
Niinkin vähän mitä me näissä karkeloissa ollaan käyty, niin ihania ihmisiä ollaan tavattu ja aina seuraavissa kokeissa ollaan kuin eilen oltaisiin nähty! KIITOS!

Katsotaan mitä seuraavaksi keksitään. 

-tiina-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti