sunnuntai 16. heinäkuuta 2017

Loma alkaa ja loppuu MEJÄän :)

Loman loppuhuipennukseksi menin Kuisman kanssa Länsikymen Kennelyhdistyksen ja Pellavakukat ry:n yhdessä järjestämään MEJÄ-kokeeseen Pyhtään Hirvikoskelle. 

Lauantaina oli jälkien teko. Aloitettiin toisella ALO-luokan jäljellä, joka kuitenkin meni ihan pilalle. Onneksi kokeeseen oli tulossa ihminen, jolla oli myös toinen koira mukana ja hän halusi ajaa sen harjoituksena. 
Käytiin tekemässä minun opastamani jälki ja sitten jätin hyvin murheissani Tanjan odottamaan maastovastaavan paluuta mökille. He kävivät sitten yhdessä tekemässä jäljen varamaastoon. 

Sunnuntaina metsästysmajalla piti olla jo PUOLI KUUDELTA! Ja tavoitteena oli että ensimmäiset koirat ovat metsässä kello 7.00. 
Kuismahan onnistui pääsemään tuomariryhmänsä ensimmäiseksi koiraksi. 

Tuomarina meillä oli ylituomarina toiminut Esa Pekkarinen.

KOESELOSTUS:
Koira tutkii alkumakuun ja aloitaa alkuun hyvinkin tarkan ilmavainuisen jäljestyksen. Edetään osuuden puoleenväliin, kun koira aloittaa pienen nyppylän kohdalla tarkastelut jäljen molemmin puolin ja hetken rengastuksen jälkeen lähtee määrätietoisesti riistapolkua pitkin, josta hukka. Loppuosuus jäljen mukaisesti. Kulma tarkasti, mutta makuuta ei noteerata. Toinen osuus ilmavainulla aaltoillen hiukan sivussa jäljestä, eikä edetä kauaakaan ennen kahta määrätietoista poistumista jäljeltä, joista hukat ja tuomari keskeyttää kokeen. Harjoitellen kaadolle, jota jäädään tutkimaan. Alkuun hyvää jäljestystä, mutta tänään keskittyminen ei riittänyt annetun tehtävän loppuunviemiseen. 

Avoimen luokan 0. 

Huh huh. 
Omalta opastamaltani jäljeltä koirakko sai ykköstuloksen ja saatiin harjoitusjälkikin ajettua sekä purettua. Olipa rankka hellepäivä!

Käytiin yhteisellä lomalla myös Tallinnassa parin päivän retkellä. Olipa ihanaa. Tavoitteena oli, että pääsemme siellä eläintarhaan. Kaikki muu on plussaa. 


tuleva kiipeilyharrastaja?

Oli loman aikana myös Tuukan synttärijuhlat. Järjestettiin ensimmäistä kertaa kaverisynttärit ja oltiin annettu lupa kutsua kuusi kaveria leiksalta sinne. Olipa hulinaa. Toki myös kavereilla alkaa olla sellaiset pesueet, että kun he saapuvat paikalle, niin lapsia on jo hurjasti. Mutta oli todella kiva päivä!Kaverisynttäritouhua. 


Ihmetellään lapsenkeittopataa :)

Täydellinen vadelmakakku, resepti soppa365:stä. 


Semmoisia. Ennen yhteistä lomaviikkoa, oli Jouni Tuukan kanssa lomailemassa. He kävivät parin yön reissussa Jounin vanhempien mökillä. Mukana oli Kuisma. Otto jäi mun kanssa kotiin. Mie olin tämän viikon Tuukan kanssa lomalla. Käytiin 4-vee neuvolassa ja biitsillä. Myös meidän perheen mökillä yhden yön reissulla kahdestaan, koska keskiviikkona ajeltiin kotia lihanhaun kautta. Torstaina käytiinkin koko uusioperheen voimin Meripäivillä, jossa oli myös purjeveneitä. Perjantain Tuukka haettiin kavereille ja palautettiin vasta illalla. 

Huomenna menen töihin täyttelemään tuntilappuja ja siivoamaan. Tiistaina todennäköisesti aloittelen lomautuksen ja sen kestosta ei tiedä yhtään. Toisaalta ei haittaisi vaikka vähän kestäisikin. Ehtisi tekemään oikeasti jotain kotona ja ja ja ja ja LOMAILLA!

-tiina-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti