lauantai 12. toukokuuta 2018

Viimeinkin muutakin kuin TOKOa!

Lopultakin minulla heräsi treenimotivaatio muuhunkin kuin TOKOon. 

Ollaan järkiryhmän kanssa käyty kaksissa treeneissä. 
Ensin vähän herättelemässä tiimiä ruokosuon mäellä, jokaiselle vähän omanlaistaan menoa. Oli perusjälkeä, asfalttijälkeä, makkispekkisjälkeä ja TOKOa. 
Samalla viikolla käytiin myös metsässä järkeilemässä. Tein molemmille pojille jäljet kuudella kepillä. Kuisma meni varmaan tapaansa, hyvin ilmaisi kepit vaikka olinkin jekkuja tehnyt matkalle 😆 Ottokin ilmaisi KAIKKI kuusi keppiä, enkä edes hiljentänyt menoa! Eikä hönkäkään ollut liian kova vaan suhteellisen rauhallisesti puksutti. 


Helatorstaina mentiin Oton kanssa Hurukselaan vähän treenaamaan riistalla. Pitkästä aikaa. Ja kyllä nyt jäi äärimmäisen hyvä mieli!

Alkuun vesityötä. 
Sorsa ei ollut ehtinyt sulaa, mutta ei annettu sen haitata. Riistana vedessä siis jäinen sorsa ja telkkä. 
Koska halusin kuvata työskentelyä, eikä meitä ollut kuin kaksi, niin jätin Oton istumaan lähemmäs rantaa ja menin itse kauemmas. 
Mari heitti linnun, odotin hetken ja lähetin sieltä kauempaa. 
Todella hyvin malttoi odottaa käskyä, peppu ei noussut yhtään. Nopea veteenmeno ja uinti linnulle, saalis suuhun ja rantaan. KAIKKI LINNUT KÄTEEN ASTI ja sitten vasta ravistaminen! MIELETÖNTÄ! 
Ja ensimmäisen kerran jälkeen ei tarvinnut kuin sanoa että odota, niin Otto kävi samoille sijoilleen istumaan rantaan. Toisena liikkeenä ajattelin että treenattaisiin markkeerauksia. Niitä on itsekseen melko mahdotonta treenata kunnon etäisyyksillä. Riistaksi valittiin fasaanitäti ja sorsa. 
Mentiin pellolle ja Mari meni lintujen kanssa pellon laitaan. 
Ensin kokeiltiin yhdellä markkeerauksella, että miten lähtee läppiksellä viiramaan vauhti. Mutta eikö mitä. Sairaan nopea meno linnulle, jarruttaessa lintu suuhun ja sutien takaisin.  Fasaanin kanssa juoksi ohitse, mutta palasi luokse. Sen kanssa myös joutui ihan käskemään että suu aukesi. Muttei purrut siis rikki, olisi vaan halunnut pitää suussaan. 
Kaksoismarkkeerauksissa pysyi tosi nätisti paikallaan peppu maassa molempien heittojen ajan ja hienosti nouti molemmat vuorollaan eikä edes ajatellut vaihtavansa. Eikä haitannut vaikka heitettiin ojan ylitte mettän puolelle. 💗 IHANA 💗

Kyllä näiden jälkeen jaksaa! 
Maanantaina menen Kaakon Noutajien taipparitreeneihin viskomaan lintuja veteen ja samalla reissulla saan treenattua Ottoa. 
Tiistaina onkin Haminan Teinisirkuksen kevätesitys, jossa Tuukka esiintyy. 
Lauantaina on seuraavat TOKO-kokeet Kotkassa. Sitten pidetään niistä kyllä oikeasti taukoa. 

Mutta kevät on viimein tullut tänne! 

-tiina-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti