lauantai 1. syyskuuta 2018

Syksy saapuu

Niin on kesäkuukaudet porskuteltu. 

8 elokuuta alkoi Otolla ja mulla treenit uudessa TOKO-ryhmässä. Tosi hyvä ryhmä, erilaisia koiria ja hyvät koutsit. He ovat miettineet treeneihin aiheet, yhdessä mietitään miten toteutetaan kenenkin kanssa ja lopuksi tulee vielä palautetta. 
Merkinkiertoon ollaan saatu mahtava vinkki, joka tuntuu toimivan läppiksen pään sisällä. Nyt lähdettiin toteuttamaan kapulanpitoa erilailla, luopumisen kautta ja Ottohan alkaa osoittamaan aivotoimintaa! 
Kyllä tykkään kovasti!

Toki käytiin TOKO-kokeesta hakemassa 3-tulos, jälleen. Ulkokoe nurmikentällä. Ei oo meitin juttu, toivottavasti joskus tulee olemaan. 

Koeselostus suoritusjärjestyksessä:
Paikkamakuussa nousi istumaan viereisen toisesta käskystä, se tuli sen verta napakasti etten ihmettele. 8 pistettä.
Liikkeestä maahanmenossa ei ollut alkujaankaan mukana toiminnassa. Kentän viereisestä näreestä päin tuuli kovasti ja varmasti siellä on riistaa kulkenut. Hyppäsi heti lähdössä useamman metrin mun eteen, napakka käsky seuraamiselle mutta silti oli muissa maailmoissa maahanmenokäskyn kohdalla. 0 pistettä.
Noutoesineenpito. Melkein tiputin kapulan Oton suuhun, mutta piti rauhallisesti kunnes toisin käskin. 9 pistettä. 
Kaukokäskyissä perussetti, ei mitään reaktiota käskyjen kohdalla. 0 pistettä
Luoksetulossa jäi paikalleen, juoksi hyvin kohti ja ohi sitten ominvoimin perusasentoon. Siltikin 9 pistettä.
Seuraaminen oli nenäaukihaahuilemista, mutta kuitenkin 7,5 pistettä
Estehypyssä päätti kiertää esteen, o pistettä.


Onneksi kuitenkaan meidän vuorolla ei ollut niitä äkäisiä amppareita kiusaamassa. Silloin Otto ei olisi tehnyt yhtään mitään. 

Siitä lähdimme Oton kanssa Jaalaan mökille. Jouni, Tuukka ja Kuisma oli jo mennyt sinne etukäteen. Oli kyllä rentouttava olla siellä. Vaari, Jouni ja Tuukka kävi sunnuntaina uistelemassa ja Tuukka sai omalla virvelillään mahtavan kokoisen hauen.


Jouni lähti koirien kanssa kotiin sunnuntaina, me palattiin Tuukan kanssa maanantaina. Koska meillä oli lomaviikko. 

Lauantaina 18 päivä mentiin Tykkimäkeen kuluttamaan synttärilahjaksi saatu rannekelahjakortti. Paula ja Sakukin tuli meidän kanssamme puistoilemaan. 

Kumpsu vei Taifuuniin

Pääsi kruisailemaan Kusti-sammakon kanssa

Tämä kiipeilyjuttu on kyllä mahtava bonus!



Sitten olikin jo taas Kaakon Noutajakoirayhdistyksen MEJÄ-mestaruuskokeen aika. Lauantaina 25 päivä kävin verettämässä yhden voittajaluokan jäljen, onneksi ei enempää tarvinnut kun oltiin saatu kutsu Hugon syntymäpäiville. 

Sunnuntaina jälkiä arvottaessa kävi kyllä varsinainen säkä. Sain jäljen numero 9, joka oli ihan lähellä itsetekemääni jälkeä! Eli ei juurikaan siirtymisiä. 
Otto lähti jäljelle tosi hienosti, mentiin mun mielestä ihan rauhallisesti. Harmittavasti katkokulmalla ei tuullut yhtään ja jostain syystä Otto jäi pyörimään ihan oudosti siihen lähelle. Todettiin hukka ja jatkettiin sitten matkaa. Kerran kaatusin ja Oton liina irtosi kädestä, sain tuomarilta luvan kutsua koiraa (se kun juoksi mäkeä ylös hurjaa vauhtia). Loppuhuipennokseksi Otto juoksi kaadon ylitse suoraan ja toinen hukka siitä. 
Kamala keli, kostea ilma eikä yhtään tuulta. 


Saatiin kuitenkin VOI3-tulos. Odotin jälleen nollatulosta. 

Kuisman ilmoitin mejä-kokeeseen 16.9.2018 Metsäkylään. 
Valitettavasti joudun sen perumaan. 

Kuisma on jonkun aikaa tiputellut pissaa nukkuessaan. Kokeiltiin Propaliniakin, mutta ei se minusta auttanut ja Kuisma alkoi karttaa minua jos olin keittiössä. Ajattelin ettei tuon kokoinen ongelma ollut sen arvoista, joten annoin asian olla.
Nyt on kuitenkin juomismäärä mennyt ihan mahdottomaksi ja sitä myöten myös se unipissaamisen määräkin. Kuismalla on jo takajalat melko keltaiset, kun nukkuu siinä pissassa. 


Käytiin Kouvolassa Eläinklinikka Siilissä tsekkaamassa terveyttä. Otettiin verikoe, sitten ultrattiin koko vatsanalue ja lopuksi virtsanäyte suoraan rakosta.
Verikokeessa ei ollut poikkeamaa, ultrassa ei sisuksissa näkynyt mitään erikoista ja virtsanäytekin oli puhdas, ihan pienesti oli valkosoluja liikaa. Se laitettiin viljelyyn, jos olisi jotain alkanut kasvamaan.

Mutta ei alkanut ja maanantaina soittelenkin takaisin varatakseni aikaa, että tutkitaan olisiko Kuismalla Cushingsin tauti. Se selittäisi juomisen ja virtsaamisen. 

Ja koska testissä annetaan koiralle kortisonia, niin joudumme jättämään kokeen väliin. 

Viikon päästä Jouni lähtee taas Alabamaan ja siitä seuraavaksi viikoksi Imatralle työmatkalle. Yhdeksi yöksi olen jo hoitopaikan Tuukalle varannut, mulla on keskiviikkona lihanhakuvuoro ja illalla TOKO-treenit..

-tiina-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti