sunnuntai 19. tammikuuta 2020

Rakennusetsintää kokeilemassa

Koska viimein Haminan kaupunki on antanut alueen viranomaisille ja koiraseuroille yhden käytöstä poistamansa kiinteistön harjoituspaikaksi, niin pitihän sitä hakua harrastamattomankin päästä kokeilemaan!

Seuramme pelastuskoiraporukka oli jo perjantaina käynyt testaamassa rakennuksen, me menimme pienemmällä porukalla muutoin vain. 

Kellarissa ilma oli hyvin painava ja tunkkainen, yhtään pidempää treeniä en olisi siellä voinut tehdä. Vaikka nyttekin kävin joka välissä ulkona. 

Tarelle todella kokemattomana koirana tehtiin motivointia, koiraa hetsaten maalimies meni toiseen huoneeseen piiloon (kuitenkin avoimeen paikkaan) ja Tare sai palkaksi heti lelun.
Onneksi mukana oli koiralle tutut ihmiset. 

Treeni meni tosi hienosti, kolme "etsintää" teki. 

Otolle uudessa ympäristössä oli vähän haastetta, mutta kuitenkin suht osaavalle hakukoiralle emme kaikkia juttuja ilmaiseksi antaneet. Ensimmäinen maalimies oli avoimessa paikassa, toinen vessassa jonka ovi oli VÄHÄN raollaan ja kolmas kevyesti piilossa. Viimeiseltä löydöltä otin koiran hallintaan ja palkkasin itse. Mukana oli Katja ja Jatta molempien koiriensa kanssa. Kaikille tehtiin osaamistasonsa mukaiset treenit.


Kauhea kun tuo haku on taas alkanut kiinnostamaan ja houkuttamaan.
Talvella tarvitsee varmaan vähän käydä järkiryhmänkin kanssa lajia kokeilemassa, että saataisiin treenikausi aluilleen. 

-tiina-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti