sunnuntai 16. elokuuta 2020

Toinen lomaviikko

Aivan mahtava rentoutusviikko ollut!

Maanantaina oli kouluuntutustuminen. Saavat heti Chromebookit käyttöönsä, englantiakin aloittavat oppimaan jo. 

Tiistaina mentiin Tuukan kanssa aamupäivästä Pyhtäälle katsomaan kaverille syntyneitä landseer-pentuja. Ensimmäinen pentue ja kivasti niitä oli putkahtanut 11 kappaletta 😄Ottokin otettiin mukaan, että pennut näkevät erilaisia koiria. Otosta pennut olivat yököttäviä.Saman päivän iltana mentiin vielä Taren kanssa Klamilaan tsekkaamaan lampaita. Ihan mielenkiinnosta halusin nähdä miten toimii ja kuulemma melko helpolla voisi saada taipparit suoritettuakin..Vähän osaavamman koiran treeniä pellolla isommalla katraalla.Vaikka taippareihin saisi mennä täysin osaamattoman koirankin (sekä ohjaajan) kanssa, niin itse en jotenkin osaa sellaista ajatella. Tarella heittää niin helposti saaliille, että sen haluaisin hallintaan ennen mitään testejä. 

Olen myös maalaillut Tuukan huonetta. Siitä tuli maalarin valkoinen väriltään. Helppo sitten halutessaan tummentaa tms. Vielä yksi kerros tarttis telailla, kunhan pienet paikat hiotaan ensin, patteri pitäisi maalata ja tapetit laittaa. Huonekalut paikoilleen ja osa kasaukseen, niin johan olisi tyypillä uusi huone. 
Kännykäksi valikoitui lopuksi edullisin CATepillar, liittymä ilman nettiä ja muita hienouksia. 

Lauantaina käytiin hakutreeneissä. Sipoolainen pelastuskoiraharrastaja oli pyytänyt kasvattinsa omistajalta treeniseuraa ja minut kutsuttiin mukaan.
Pyhällön metsissä Otto teki kolme pistoa, ensimmäisellä palkka hyvästä haukunaloituksesta, toinen oli suorapalkka ja kolmannella oli ajatuksena täyspitkähaukutus ja minä palkkaan tullessani. Harmitti, kun Tuovi oli joutunut vähän "härnäämään" että oli malttanut haukkua siellä. Oliskohan kuitenkin ikäisekseen juossut jo itseään läkähdyksiin?

Tare teki viuhkan, eli kaksi maalimiestä molemmin puolin keskilinjaa. Se ketä kohti lähetän menee maahan ja Tare saa suoranpalkan suoraankädestä. Minä liikun keskilinjalla ja maalimiehet liikkuu eteenpäin ja kauemmas keskilinjasta. Tämä treeni meni älyttömän hyvin, Tare oli rento ja meni reippaasti maalimiehille. Jos vielä päästään treeneihin, niin seuraavana olisi pienimuotoinen etsintä siinä samassa, muuten samanlainen ajatus. 

Tänään olisi kaksari Taren veljen Köpin kanssa, aiheena hyppytekniikka. Joutuu tunnustamaan, että niin on jäänyt vähäiselle ne treenit. 

Mutta ajatelin, että talvella hallilla muutamat pikkujutut säädetään kohdilleen: paineensieto muiden ihmisten läsnäollessa, eteenmenon alkeet ja tuo hyppytekniikka. Siinä on tavoitetta kerrakseen tuon otuksen kanssa.

Ollaan varattu taas sunnuntaiksi oma treenivuoro ja pääsin talveksi Sirin TOKO-ryhmään treenaamaan! Sirin treenit alkaa syyskuussa ja hallivuoro lokakuussa. Ensimmäisellä kerralla olen kyllä KPH:n leirillä tottista opettelemassa. 

-tiina-

1 kommentti:

  1. Harmittaa vietävästi, kun en päässy mukaan hakuilemaan. Taren treenisuunnitelmat talvelle kuulostaa hyviltä!

    VastaaPoista