maanantai 28. marraskuuta 2022

Synttäreitä ja koulutusta

Otto Suuronen yllätti kaikki ja elää porskutti 12 vuotiaaksi asti!
Liikkeissä näkyy matkan varrella käyneet haaverit ja aistit alkaa heiketä, mutta still going strong! Niin kauan mennään kun päivissä on enemmän hyvää kuin huonoa. 
Kuva on heinäkuulta
Käytiin sunnuntaina 27.11.2022 Taren kanssa pitkästä aikaa koulutuksesta.
Saatiin paikka Tending-Korrien koulutukseen, molemmille puolisoille 20 minuuttia aikaa. 

Ensin Riitan kanssa katsottiin vähän seuraamista, se on hänen mielestään hyvännäköistä menoa ja paikka siinä on just eikä melkein.
Toisena mietittiin sitä perusasentoon siirtymistä esimerkiksi luoksetulossa, kun Tare kiertää mun takaa ja siellä vähän katselee aina ympärilleen eikä tule aktiivisesti perusasentoon. Testattiin käyttää siinä matkalla jo sanaa ympäri, joka on mulla sanana Rally-TOKOssa kun pitää kiertää meikäläinen. Muutamalla testillä sekin alkoi sujumaan jo tosi hyvin. 
Kolmantena tsekattiin vähän kierron tilanne, jossa samassa pähkittiin keinoja millä saisi vähän lähempää kiertämään tötteröt jos tarvisi. Mutta Riitta sanoi, että meni symmetrisesti kummankin puolen ja se avoimessa luokassa riittää. 

Pekan kanssa aloiteltiin miettimään, miten saisi seuraamiseen kunnollista tahtotilaa. Se on kuitenkin puuduttava liike kun mennään ylempiin luokkiin ja siinä kestoaika lisääntyy. 
Aloitettiin vähän koekaavamaisesti, että Pekka kutsui minut koealueelle, tehtiin yksi liike josta sai kokeenomaisesti laumapalkkaa ja sen jälkeen ohjatusti seuraamista jossa aloituksen jälkeen palkka. Tätä tehtiin muutama kerta. Hän sanoi, että voisi vaihdella aina sitä liikkeiden määrää siinä ennen seuraamista ja vaihdella myös seuraamisen pituutta. Myöskään ei saa käydä niin, etteikö saisi sitten muista ikinä palkkaa. 
Sen jälkeen katsottiin tilanne tunnistusnoudossa, jonka hän totesi hyväksi. Sanoi että muu noutokapulakasa laveammaksi sekä siihen ruutunauhan luokse, koska kuitenkin liikkeenä on tarkoitus että tunnarikapuloita kohti pitäisi mennnä eikä mitään muuta. Mutta hyvällä alulla ollaan. Ja saatiin vähän kehua, kun kerroin että meillä muut tunnarikapulat on yleensä hajustettu muun perheen hajuilla. Hän sanoi, että esimerkiksi hänen koirat ajaa jälkeä ja sieltä etsii Riitan hajuisia kapuloita ja TOKOssa etsii hänen tunnarikapulaansa Riitan hajuisten keskeltä. Ja loppujenlopuksi saa Riitan hajuisista enemmän palkkaa, koska niitä on jäljellä yleensä enemmän kuin yksi. 
Sitten katsottiin hyppynouto. Heitothan meni ihan päin peetä ja Karvanenhan ei sitten hypännyt ensin yli ollenkaan. Mutta toisella heitolla Pekka korjasi kapulan oikeaan paikkaan ja nouto meni ihan hyvin. Sinänsä hölmöä että tämä on ainoa noutoliike TOKOssa missä heitetään, ALOssa on kapulanpito ja muissa aina noudetaan paikallaan oleva kapula. Toivotaan kokeeseen onnistunutta heittoa! 

Mutta olipa kiva saada hyvää palautetta seuraamisesta! 
Tare Karvanen yllätti positiivisesti jaksamalla niin tekemiset kuin hallissa odotukset (toki laitoin heti keskustelun alkaessa tyypin makaamaan ettei härvää) ja silti aina tehdessä oli mukana.

Nyt voi semihyvillämielin korkata AVOimen luokan pienen kotijumpan turvin!


-tiina-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti