sunnuntai 13. marraskuuta 2022

Kokemuksia koerintamalta

 Siis voi hyväntähen, kun voikin käydä ittelleenkin hassusti eikä vain muille!

Innoissani edellisestä RT-kokeesta ilmoittauduin Vantaalle I-HAH:in kokeeseen, jos saisi koulutustunnuksen jo. 

Onneksi tuli kaunis ilma ajella eikä reitti kohteeseen ollut mikään älyttömän haastava. 

Koepaikka oli kiva halli, muutamalla sisäänkäyntivaihtoehdolla. Siellä oltiin tosi hyvissä ajoin, kun en viitsinyt kotona enää huokailla ja kävellä edestakaisin. 

ALO-luokassa oli 10 koirakkoa ja me oltiin viimeisenä suoritusvuorossa. 

Ensimmäinen koirakko päätti syödä märkäruokarasian tyhjäksi siinä ulko-oven edessä sisätiloissa levitellen sitä vähän pitkin mattoja. Mietin, että siinä sitä ajatellaan muidenkin suoritusta taas tosi paljon, kun joutuu sellaisen hajutunnelin läpi sukeltamaan odotusalueelle. 

Tuomari olikin rakentanut melkoisen pyöritysradan meilleKIN (vissiin kaikissa luokissa oli enemmän ja vähemmän pyörimisliikkeitä):Ensimmäinen kyltti jäi kuvan ulkopuolelle, enkä kyllä yhtään muista että mikähän hitsi se oikein olikaan. Olisko ollut 270 astetta oikeaann kun tuolla myöhemmin on 270 vasempaan?
Rataa on muutenkin haastava hahmottaa, kun ei ole kyltit kulkusuuntaan vaan lukusuuntaan laitettu. Ensimmäinen kertaa tällaistakin näkee.

Taren sain hienosti mukaan ja oli yllättävän pomppuisalla tuulella seuraamisessa. 

Ohjaaja laskeskeli askelia miten sattuu, mutta tulos oltaisiin saatu JOS lelu ei olisi takataskusta noussut esille suorituksen aikana. Vai laskeeko tuomari pisteitä jos se koko ajan on näkyvissä, mene ja tiedä. 

Näin siis hylky lopputuloksena. 
Olin ajatellut, että odotusalue on pieni, ollaan viimeisenä koirakkona ja muut tulee sisään jo siinä meidän vuoron aikana, joten en jätä lelua odottamaan suorituksen ajaksi jemmaan. 
KUINKA TYHMÄ SITÄ VOI OLLA? 

Eli RTK1 jää odottamaan vuoroaan ensi vuoteen. 

Tulossa on Tending-Korrien TOKO-koulutusta marraskuun lopulla. Kamala kun en tiedä mitä siellä voitaisiin treenailla.
Ehkä kadonnutta kaukokäskyä?
Seuraavien luokkien jumppaliikkeitä?

Innostus TOKOon nousi uuteen ulottuvuuteen, kun tulevaisuudessa voi jo voittajaluokasta valioitua, eikä tartte tahkota niitä EVL:n aivot nyrjäyttäviä sirkustemppuja. 

-tiina-


1 kommentti:

  1. Olipas kyllä todella harmittava juttu tuo lelu, kun ei kuitenkaan teidän suoritukseenne varmaankaan vaikuttanyt yhtään mitään. Jotkut ihmiset ovat kyllä pöllöjä eivätkä ajattele kanssakilpailijoita. Niinkuin tuo ruoan levittäjä. Tai sellaiset tyypit, jotka surutta antavat koiransa haukkua, vaikka radalla on koira, jota saattaa jännittää aitojen takaa kuuluva ääni. Mutta onnea seuraavaan kisaan, sitten kun on sen aika. Ehkä ensi keväänä Mollykin pääsee korkkaamaan vihdoin avo-luokan. Minuakin ilahduttaisi suuresti, jos tuo voittajassa valioituminen tulisi mahdolliseksi. EVL on mennyt niin hifistelyksi ja joidenkin tuomarien silmissä siintävät vain bc-tyylisten koirien suoritukset, että unohdetaan katsoa, minkä rotuinen koira on radalla ja mikä sille voisi olla paras mahdollinen suoritus.

    VastaaPoista