maanantai 10. huhtikuuta 2023

Mari Leiviskän TOKO-valkku

Tiuhaan tahtiin näitä valkkuja nyt on ollut, mutta onneksi voi pyydellä jeesiä ja vinkkejä erilaisiin asioihin!

Onneksi menin paria koirakkoa aikaisemmin tsekkailemaan Marin koulutustyyliä, koska siellähän tehtiin tunnarijuttujakin!
Meillähän edellisellä kerralla Tarella olikin jo liian hätä syömään herkkuja ja alkoi nostelemaan ja kantelemaan summittaisesti ihan mitä sattuu kapuloita. Menin kieltämään ja käskin keskittymään, joten hän lopetti duunit kokonaan. 
Nyt tämän kääpiösnautserin(??) kanssa he tekivät PIIITKÄÄÄN suoran tunnarikapuloista, koira vietiin jonon päähän annettiin namppa ja sitten vaan antoi lähteä jonolle ilman käskyjä. Kun poimi oikean, sai palkan. Mari sanoi, että jos ottaa väärän niin hän sanoisi vaan että jätä ja veisi koiran takaisin alkuun samanlaisella "lähetyksellä". Jos käsitin oikein, niin opetettiin vaan keskittymään nenään ilman että tulisi juoksemisesta ja palkan taaksejäämisestä liikaa kiireen tuntua koiralle. 

Koska kiertohyppyhärdelli oli jo paikallaan, ajattelin että tehdään kuten käppänäkin, niin katsotaan miten saataisiin hyppykäskyä sisäänajettua. Vein Taren oletetulle pysähdyspaikalle, vein rasian kannen kauemmas halutusta hypystä "esteen ylitse" ja jäin itse lähelle esteen reunaa ja käsiohjauksella+käskyllä hyppy. Kun koira on hyppäämässä palkkasana ja iloittelua! 
Mari uskoi, että tällä pääsen melko nopeastikin siirtymään esteiden väliin. 

Lisäksi olin ajatellut että katsotaan pidempää peruuttaamista. Tarellahan on tosi vahva namista luopuminen ja kun mulla oli namit seuruupuolen kädessä, niin saa olla TOSI tarkkana missä asennossa ja paikassa oma käsi on, koska sen kautta koira pitää paikkaansa meillä. Vinkkasi että voisi olla etupalkka näissä treeneissä, jos se helpottaisi vähän. Mutta sanoi, että Tare menee tosi hienosti taaksepäin, askeleissa ei ole mitään empimistä eikä hyppyytystä ahterin kanssa. Tarttee vaan harjoitella yhteinen vauhti.

Lisäksi sen EVL-peloittelun kautta ajattelin niitä tyhjään lähetyksiä. Otettiinkin rasian kansi, vietiin se aivan reunan viereen ja siihen jätettiin namppa. Vielä tehtiin niin, että Tarella oli koko ajan katse sinne päin. Kun on riittävän lähellä, ennenkuin alkaa etsimälläetsimään, vapautussana. Viimeinen menikin aivan törkeän hyvin. 
Vinkkinä sanoi, että alkaisi tekemään melko nopsaan myös niitä että viereisille seunustoille kohditukset ja kuitenkin pitää pystyä juoksemaan suoraan sinne minne on lähetetty. 

Kamalasti tykkäsin koulutustyylistä kyllä. Jos tulee uudestaan, niin kertaamaan mennään mielellään!

Tällä viikolla onkin ajatuksissa tämän päivän treenien lisäksi vähän vaan rentoilua ja lauantaina Rally-Tokon Avoimenluokan korkkaus. Sitten sunnuntai höntsäilyä ja maanantaina koe-eläinpuistoiluna iltakisoihin Kouvolaan. 

-tiina-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti