sunnuntai 2. huhtikuuta 2023

Tending-Korrit revanssi

Marraskuussa sain tosi kivoja vinkkejä tältä pariskunnalta jatkaa treenejä, nyt hain puhtaasti vinkkejä voittajaluokan liikkeisiin.
Kuvia ei kukaan meistä nyt ottanut.

Halliin mennessä silmät laajeni, treenitilassa ei ollut ollenkaan väliseinää! 😱
Kaksi koirakkoa treenaa samaan aikaan samassa tilassa. Onhan meillä toki ollut samaan aikaan koirakoita mutta silloin ollaan menty vähän perusvarmoilla jutuilla. 
Nyt pitäs oppia uutta 😊

Eka kierros oli Riitan kanssa. 
Tehtiin muutama ruututreeni, mitä normaalistikin ollaan tehty. Toisen koiran ohjatusta noudosta huolimatta, ja sehän siis suuntautui meihin päin, meni tosi hienosti.

Sitten kysyin vinkkiä ja neuvoa kierto-hyppy-haasteeseen.
Tarehan merkkaa kierron hienosti, mutta silti lähettäessä hyppää mennessä vasemman esteen ja takastullessa oikean. 
Vehkeet paikalleen ja Tare melko lähelle esteitä, koira jäi istumaan paikalleen ja minä kävin kiertämässä kartiot kehuen siellä kartioilla että täällä on hieno kierto tms. Koiran vierelle ja lähetys. Toisena tyylinä sekoitellen, koiraa kaulapannasta kiinni, apparin kiertäessä kartiot hetsataan koiraa ja kun appari on pois edestä lähetys. 
Nämä meni tosi hienosti ja lisättiin esteiden eteen vielä härpäkkeitäkin houkuttelemaan. 

Riitan mielestä meidän kannattaa juuri näin tehdä, koska hänen mielestään meillä olisi helpostikin mahkut EVL:ään koska on noin irtoava koira. EIKÄ! Tähän mä en taas ollu ollenkaan valmistautunut! 

Pekan kanssa halusin pähkiä ohjattua noutoa. 
Tarehan hienosti meni tällä kertaa juurikin ohjatulle kapulalle. Pekan mielestä ei kannata näitä kamalasti tehdä seuraamisen kanssa vaan vie vaan koiran lähetyskohtaan ja siitä noudot. 
Koska Tare nauliintuu helposti tällaisiin tilanteisiin ja sehän tekee seuraamisesta AIVAN kamalaa shittiä, niin tehtiinkin niin että Pekka vei kapulat paikalleen ja sitten tehtiinkin seuraamista. Ja hyvässä kohdassa palkka. TODELLAKIN TÄTÄ TEHDÄÄN! 

Sitten siihen palautukseen vauhtia mietittiin vähän, koska tuossahan ei tule heitosta aiheuttavaa vietin nostoa ollenkaan, niin tehtiinkin niin että taas Tarea kaulapannasta kiinni, lelun heitto suuntaan y ja täyskäännös ja siitä kapulanheitto sinne. Kun kapula pysähtyy, nouto ja kesken matkan pois tieltä ja vapautus lelulle. Aina vähän eri matkoissa. 

Pekka kyllä kehui sitä, että me tehdään muutakin kuin TOKOa, koska niistä voi treeneihin saada hyvää vaihtelua.
Agiliidosta putkea voisi käyttää vähän palkkanakin: muutama liike ja siitä putkeen lähetys ja taas liike, kaksi tai kolme ja putkeen. 

Ja niin se Pekkakin alkoi EVL:n liikkeistä puhumaan mulle. APUA!

Viikon päästä sunnuntaina käydään Leiviskän Marilta hakemassa vinkkejä ja neuvoja. Mietin, josko muistaisin nyt siihen peruutukseen hakea vinkkiä ja sitten pitänee kysyä noihin tyhjään lähetyksiin apuja, jotka on EVL:ssä monessa liikkeessä. 

-tiina-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti