maanantai 22. toukokuuta 2023

MEJÄ-kausi startattu, sekin ei niin maireasti

 Saatiin koepaikka MEJÄän Metsäkylästä, Metsäkylän metsästysseuran järjestämänä. 

Lauantaina tehtiin jäljet maastoon ja sain tehtäväksi minulle tutun maaston, johon saa tosi kivan voittajaluokan jäljen. 
Sunnuntaina heräsin aamuyöstä jo niin perinteiseen vatsa-alueen kipuiluun, nyt vain normaalia kovempana. Mutta urheasti koepaikalle puoli kahdeksaksi. 

Meidän tuomariryhmässä, Tuire Lindfors, oli kaikki AVO-koirat (4 kappaletta) ja kaksi voittajaluokan koiraa. Tare toki viimeisenä. 

Koeselostus: 
Koira nuuskii alkumakauksen hyvin ja lähtee jljelle tarkasti  ja sopivalla vauhdilla edeten hyvin 1. osuuden katkokulmalle asti. Katkolta laajalle tarkastuslenkille, mutta koira ei löydä verijälkeä ja tästä hukka. 2 osuuden alustsa koira lähtee määrätietoisesti riistan jälkiä seuraten pois jäljeltä, tästä toinen hukka. Koe keskeytetään 2:lla osuudella kun koira makauksen jälkeen saa vainun ilmasta ja poistuu jäljeltä tätä kohti. 1 ja 2 osuuksien makaukset osoitettiin selvästi. Koiralla ja ohjaajalla hyvä yhteistyö. 

Näinpä tuloksena voittajaluokan nolla. 


Alkava viikko onkin taas melkoisen täyteinen tekemisestä. 

-tiina-

1 kommentti:

  1. Näitä kuvauksia on mielenkiintoista lukea. Voin vain kuvitella, miten paljon erilaisia houkuttelevia hajuja on luonnossa tällä hetkellä. Hyvä alku kuitenkin.

    VastaaPoista