maanantai 8. heinäkuuta 2024

Sirke Viitasen koulutus KPH:n kentällä 6.7.2024

Koska opetteleminen on aloitettava jostain, päätin oikealla puolella seuraamiseen ja niihin kaikenmaailman kukkaiskäännöksiin pyytää neuvoa paremmalta.

Olin Karjalan Palveluskoiraharrastajille vinkannut Sirkeä kouluttajaksi, mutta pelkän rallytokon lisäksi mahdollistivat myös PK-tottiksen ja TOKOn siihen. 

Kolme tuli ralliin, lopuista osa TOKOon ja osa vain opettelemaan yhteisiä säveliä koiransa kanssa.

Oikealla seuraaminen opetellaan siis samalla tavalla kuin vasenkin, mutta käännöksiin pitää taas kiinnittää todella paljon huomiota.  Oikealle kääntymisessä Sirke kääntää vähän opetusvaiheessa koiran päätä oikealle lapaa kohti ja jätättää koiraa taakse. 

Mun pitäisi kyllä keksiä siihen seuruuseen se sana. Ja ehkä myös tuohon käännökseen joku etukäteisvinkkisana tms.

Milla otti muutaman kuvan ja Susanna videoita, ehkä jaksan työstää juutuubiin setin niistä..

Kukkaiskäännöksissä Sirke opettaa koiralle ensin napakan käskyn IN tai OUT, riippuen mihin suuntaan koira verrattuna sinuun kääntyy. 
Tarella on kokoisekseen hyvä kropan käyttö, mutta kyllä mä sanon, että oon ihan pissassa niiden kääntymisien kanssa etenkin kun mukana on se oikealla seuraaminen. 

Monelle koiralle alettiin opettamaan TOKOa varten eteenkatsomista ja sitä olenkin tehnyt tässä kotosalla muutaman kerran.

Myös opetellaan uutta käsiliikettä kaukokäskyihin, joka tuntuisi kyllä Tarelle luontevammalta nousuvinkiltä.
Jo Oililta saama vinkki kaukokäskyjen yllätyksellisyyteen tuli tuollakin esiin ja se on ollut kotona käytössä. Joskus siis pääsee palkalle jo kaukokäskyvinkkisanasta ja joskus tulee istuminen tai kiepautus tai peruutus tms. Alkuun voi tekniikka kuulemma kärsiä tästä, mutta tulee erilainen into tehdä kun ei koskaan tiedä mitä ohjaajan suusta tulee. Meillä ei voi enää huonontua kyllä. 

Tykkäsin taas kerran koulutuksesta ja onhan noissa kiva käydä, etenkin jos sattuu muu porukka olemaan mahtavaa!

-tiina-


1 kommentti:

  1. Mollylla toimii ulospäin takaisin päin kääntyminen samalla sanalla kuin se koko kiepahdus, missä jatketaan matkaa eteenpäin. Vastakkain kääntyminen on meillä se In. terveisin Jaana

    VastaaPoista