maanantai 1. heinäkuuta 2024

TOKO SM 2024 Laukaalla

Perjantaina lähdettiin liikkeelle ennen työpäivän loppumista, että ehdittäisiin Jyväskylään neljäksi. Jouni oli sopinut sinne toimistolle yhden työntekijän kanssa tapaamisen. 
Matkalla tiputettiin Tuukka Vanhalle Kelolle, mistä isäni ja hänen vaimonsa noukkivat muksun mökille. 

Matkalla pysähdyttiin Karoliinan Kahvimyllyllä. Ulkokuori petti ja sisällä olikin vallan hassu fiilis. Paluu 50-luvulle ja naisten WC-tiloissa vanhaa mainosta (miesten vessassa sarjakuvia) seinillä.




Tapaamisen aikana käytiin Taren kanssa kävelyllä.

Majoitus oli varattu hotelli Versosta kävelykadun varrelta.

Illalla käytiin vielä syömässä samaisessa hotellissa ja kävelyllä Taren kanssa.



kaksi alkupalaa jaettavaksi: Friteerattua Scampia ja Burratajuustoa.

Minulle pääruoaksi paahdettua vuohenjuustoa

Jounille grillattu härän entrecôte


Harjun ollessa lähellä, siellä tuli kävelyt suoritettua. 

Lauantaiaamuna ennenaikaisesti aamiaiselle ja siitä puoli kahdeksan maissa kisapaikalle. 
Tytöt oli käyneet perjantaina kasaamassa telttoja ja löydettiinkin ne melko helposti. 

Aamulla oli eläinlääkärintarkastukset ja siitä päästiin odottamaan omia vuorojamme. Hassusti oli kaikille joukkuelaisille sattunut loppupään numerot, joten odottamista olikin.

Me päästiin kehään neljän maissa. Arvasin, että vaikka Tare olikin melko rennon oloinen, on se todella väsynyt eikä odotukset siksi ollut aivan huipussaan. 

Ensimmäisessä kehässä oli kierto, seuruu, kaukot ja ruutu. Älyttömän pieni kehä, ruutuun lähetyspaikan takana oli ehkä metri tilaa. Ei paljon etukäteismerkkauksia mahtunu tekemään. 
Kiertoon lähettämiseen tartti kaksi käskyä, oli ensimmäisen aikana ihan unessa. 
Seuraaminen meni muuten ihan ok, mutta just kun tuli juoksuunlähtö tuli naapurikehässä luoksetulohuuto, meinas lakkenoidi lähteä mutta pysyi.
Kaukot nollautui jo siinä kun ei meinannu mennä ollenkaan maahan. 
Ruutuunlähetyksessä lähti minne sattuu ja lopuksi ei irronnut ollenkaan. 

Toisessa kehässä oli luoksetulo, liikkeestä istumaan jääminen ja esteen yli noutaminen. 
No luoksetulossa ei taas mennyt maahan, nollautui jo siinä. 
Liikkeestä jäi hienosti seisomaan, kun seurasikin melko kaukana käskykohdassa.
Hyppynoudossa kapula lensi taas enemmän vasemmalle ja kiersi menon palasi hypäten. 

Siitä ostin kaksi todistusaineistoa.



Kokemuksia kerrytettiin.
EHKÄ olisi ollut parempi meno, jos olisi ollut enemmän autossa eikä teltoilla. Mistä sitä tietää. 

Mutta oma joukkue kepoineen oli mahtavaa seuraa koko päivän. 

Pari kertaa tuli paha mieli koiran vuoksi, kun ohjaajalla oli niin kova kilpailuvietti ja koira oli jo aivan stressissä kun ei tiennyt mikä kelpaisi sille omalle ihmiselle. 
Ja jonkun verran oli hihna-aggressiivista käytöstä koirilla, jota sitten ei välttämättä ihan niin  eettisesti kyllä ohjaajan puolelta hoidettu. Kun on yleinen ja avoin kilpailu, niin silloin järjettömän paljon tarkemmin pitäisi miettiä että otetaanko niistä poskivilloista kiinni vai ei. 
Plus toivon, että vaikka tilanteen molemmat osapuolet sanoivat, ettei tartte lappusia täytellä, niin ne olisi silti tehty. Yksilösuorituksen jälkeen oli yksi AVO-luokan koira vetänyt itsensä pannasta ja mennyt toisen koiran päälle purren.
Aggressiivinen koira on aggressiivinen ja ansaitsee kilpailukieltoa. On sitten senkin koiran ohjaajalla aikaa niin tutkituttaa oma koiransa jos sillä vaikka on kipuja, kouluttaa lisää tms. 

Kennelliiton ohjeissakin lukee:

"Tämä ohje koskee kaikkia kokeita, kilpailuja, näyttelyitä, tarkastuksia, testejä ja muita Kennelliiton alaisia

tapahtumia. Kennelliiton alaiset tapahtumat järjestetään Kennelliiton sääntöjen ja ohjeiden mukaisesti ja

niiden järjestämisestä tehdään Kennelliitolle ilmoitus.

Koiran käyttäytymisestä tehtävän ilmoituksen tarkoituksena on, että vihaisesti käyttäytyvän koiran osallistuminen voidaan kieltää tapahtumien turvallisuuden varmistamiseksi.

Toiminta ja seuraukset tapahtumissa

Kennelliitolle tehdään aina ilmoitus, kun koira suljetaan tapahtumasta, sen osallistuminen keskeytetään tai sen tulos hylätään vihaisen käyttäytymisen vuoksi.

Mikäli koira on saanut käyttäytymisen vuoksi hylätyn/suljetun, niin tulosta ei poisteta. Muut koiran kyseisessä tapahtumassa aiemmin saamat tulokset voidaan tapauskohtaisen harkinnan perusteella poistaa.

Toissijaisesti ilmoituksen tekee kokeen vastaava ylituomari/koetoimitsija, näyttelyn ulkomuototuomari/kehätoimitsija, näyttelyohjaaja, koe- tai näyttelytoimikunnan jäsen, tapahtuman eläinlääkäri tai muun tapahtuman järjestäjän edustaja. "

Vaikka uskonkin, että kyseisen koiran ohjaajaa/omistajaa tilanne ketuttaa ja tulevaisuudessa tekee asian eteen töitä, niin silti se ilmoitus kuuluisi tehdä. Hyökätyn koiran ohjaaja saattaa kysyttäessä olla vielä vähän shokissa tms. Ja jos on pitkäkarvainen rotu (kyseessä oli), ei ne haavat tms .ruhjeet välttämättä heti näy. 

Kuulemma tänä vuonna oli harvinaista herkkua, että lähtölistat julkaistiin etukäteen. 
Aiempina vuosina ei ole melkein kisakirjettäkään tullut vaan ilmoitus, että paikalle kello 7.15 sitten katsellaan. 
Nyt paikanpäällä oli melko huonoa ilmoittamista/kuuluttamista järjestäjän taholta, kun ajattelee, että kehät oli ainakin 1,5 tuntia myöhässä jo alkumetreillä. 

Kisapaikalta lähdettiin ennen kuin palkintoja alettiin jakamaan. Yksi kävi kysymässä, että odottaako kilpailukirjat siellä huomiseen, jos nyt vaan lähdetään. Kello oli kuitenkin jo kuusi illalla ja vielä AVO-kehä pyöri. 

Kuoharipullon ja suihkun jälkeen suunnattiin syömään Eloon terassille nauttimaan vähän viileämmästä ilmasta.

Jaettiin alkupalana Ceviche

Pääruoasta ei kyllä ehtinyt kuvaa ottaa, alkupala teki niin hyvän vaikutuksen, että käytiin scampipastan kimppuun enempää miettimättä. 
Suositus tälle paikalle!

Kiva reissu!
Kotimatkalla napattiin lapsonen vielä kyytiin. 

Illalla kotikylillä iltalenkin korvikkeena käveltiin kaupungille testaamaan uutta terassilistaa vanhan seurahuoneen uudistetuissa tiloissa. Ruoka oli ihan hyvää, ollaan huonompaakin terassiruokaa maisteltu. Pitää käydä kokeilemassa muitakin ruokia siinä ja eritoten mennä myöhemmin avautuvaan ala carte-ravintolaan. 

Nyt jätetään kisaaminen vähemmälle ja keskitytään oikeasti niihin voittajaluokan liikkeisiin niin TOKOssa kuin rallytokossakin.
Ensi lauantaina käyn Viitasen Sirkeltä kysymässä neuvoa siihen oikealla puolella seuraamiseen, toivottavasti paikalla olisi sellaisia tyyppejä, jotka voisi pitää silmällä tulevaisuudessa sitä edistymisen meininkiä. 

-tiina-
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti