lauantai 17. elokuuta 2024

Huotarilta hyvä vinkki kiertohyppyhässäkän treeniin

Taren kanssa ollaan epäsäännöllisesti treenailtu TOKOn kiertohyppyhässäkkää (virallisesti kartioryhmän kiertäminen, pysähtyminen ja ohjattu hyppy esteen yli).


Kuva napattu tokon säännöistä; VIRKKU TOKON SÄÄNNÖT, sivu 85.

Tare on sellainen allrounderi, että mennessä hyppää vasemman puolen esteen ja kierron jälkeen oikean puolen esteen ja tulee perusasentoon järjettömän tyytyväisenä omaan toimintaansa. 

Kun tarkoitus olisi kiertää kartiot, pysähtyä ja paluussa hypätä liikkurin mainitseman hypyn yli. 

Nyt kun oli Haminan Seudun Seurakoirakerhon järjestämän Oili Huotarin koulutuksen vuoro, ajattelin kysyä tähän neuvoa ja opastusta. 

Me asetuttiin varmaan ihan maksimissaan tuon 5 metrin päähän hypyistä ja kartiot oli niiden välissä. 
Onnistuneesta kierrosta palkka ja kartioita siirrettiin vähän pidemmälle esteiden taakse. 
Lähetys samasta kohdasta ja taas onnistumisesta palkka. Kartioryhmä siirtyy jälleen kauemmas. 

Kolme-neljä siirtoa ja seuraavalla treenikerralla aloitetaan vaikkapa siitä ensimmäisen siirron etäisyydestä. 

Torstaina Karjalan Palveluskoiraharrastajien toko-torstaissa me tehtiin tämä uudestaan. Aloitettiin kyllä nyttekin siitä keskeltä ja hommahan tuntuu menevän lakkenoidille jakeluun! 

Tykkään kyllä, kun ollaan treenitty paljon ihan vaan kentälle menojakin, niin nostaa ittesä kyllä melko hyvin jo aloitusmanöövereistä fiilikseen. 
Ja meillä se on sitä, että jätän KÄY-käskyllä Taren mun selän taakse maahan, menen itse kehän reunalle. Hengähdän, katson kehään, käännyn Tareen päin ja kutsun sen TULE-käskyllä vierelle ja kehun vuolaasti. Joskus treenatessa se saa siitä palkan, joskus kun lähdetään liikkeelle, toisinaan ensimmäisen liikkeen aloituspaikalle saapumisesta jne. 
Koskaan ei tiedä, milloin se lelu heilahtaa.

Sellainen. Halusin vaan tämän muistiin ja ehkä muille vinkiksi tänne. 

-tiina- 

4 kommenttia:

  1. Siitä hyvä tämä blogin pito että vinkit voi palauttaa aina mieleen. Itse olen käynyt katsomassa kauanko mikäkin kasvuiän hölmöilyvaihe kesti ja mikä keino tepsi mihinkin kotkotukseen😅

    VastaaPoista
  2. Juu, blogin pitämisestä on ensisijaisesti iloa itselle. Paitsi että voi palata moniin menneisiin juttuihin, jotka ovat unohtuneet, voi myös palauttaa mieleen treenivinkit, jos niitä on kirjoittanut blogiin. Itse ole todella huono pitämään jotain treenipäiväkirjaa. Yritetty on.

    VastaaPoista
  3. Mollylla tökkii ruutu pahan kerran. Ollaan tehty targetilla ja ilman targetia se on aivan hukassa. Miten te olette opetelleet ruutua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Milleen se tökkii?
      Tarehan siis käy suoraan maahan ruudussa.

      Taas palaan siihen läpijuoksuun ja/tai että lelu lentää ruutuun Taren kanssa samaanaikaan enkä edes pysäyttele sinne turhaan. Että pysyy intressi juosta sinne.
      Meillähän suurin ongelma on ollut se, että pysähtyy ensimmäisen ruutunauhan eteen ja käy maate.

      Poista