sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

RN Valkeala

Käytiin Oton kanssa eilen hakemassa uusi kirjainyhdistelmä näyttelyistä. Valkealassa oli ryhmänäyttely, jossa oli HIENOJA metsästyskoiria esillä. Voi kun olisi tarvetta jämtille tai karhukoiralle, on ne niin komeita!

Ystäväni Sanna oli ilmoittanut Musti-porokoiran kanssa eläkeläissarjaan ja mentiinkin sitten kimppakyydillä Hondan kanssa. 


  
Esa Ruotsalaisen mietteet Mustista: Hieman keskikokoa pienempi, erittäin hyvätyyppinen uros, mutta liian korkea-asentoinen häntä, ja kulmauksiaki ois saanu olla hieman enempi. Liikkeessä ois toivottu pitempää askelpituutta, mut karvaa ja päätä taas kehuttiin.

VET EH tulos kotiin viemisenä. 

Noh, Musti saa melkein 11-vuotiaana näyttää juuri tuolta! Komia on meitin mielestä!  

Labbiskehä se sitten olikin varsinainen näytös! Avoimessa luokassa oli yhteensä 8 koiraa, joista yllättäen Otto oli pienin eli kevyin.. Harry Tastin arvostelu tulikin sitten sen mukaiseksi: 

"Vieras tyyppi, rodunomainen vahvuus puuttuu luustosta, päästä ja rintakehästä täysin. Esitetään kovin kuivassa kunnossa, kevyt pää, voimakas purenta. Niukka karva, ohut häntä. Takaliikkeestä puuttuu draivi, pyrkii pomppimaan. Tyypin vuoksi arvosana HYL."

Meistä se vaan oli parhaimman näkönen labbis kehässä. 
Onhan tuo kuivassa kunnossa jopa kun vertaa moneen käyttölinjaiseen, koska tuo on jonninverran normaalia korkeampi ja pidempi kropaltaan. Melkein enemmän malinois kuin labbis ruumiinrakenteeltaan.
Suurin osa ruoasta kuitenkin häviää suoraan noihin takajalkojen lihaksiin.. Enkä mie viitti ylensyöttää tuota, saa nyt jo enemmän kuin pitäisi.. Etenkin kun treenit on alkaneet rullaamaan taas.. Olkoot rimppakinttu, mää tykkään.

Käytiin me perjantaina Kuisman kanssa moikkaamassa uusinta Piristeen parsonpentuetta. Oli ne taas niin lutusia.. Kuvat on ottanut kasvattaja, Heljä Kämäräinen.


Kuvassa vasemmalta oikealle: Kuisma, äiti Helmi, Vieno, Lexie, Tarja ja Esko.


Esko ja Kuisma

Toi Esko ois ihan meille sopiva yksilö, jos ei olisi jo kahta vahvaluoteista urosta kotosalla..
Lexie on täysin kuuro, joka on oma haasteensa tulevaisuudessa. Tarja kouluttautuu homekoiraksi Jussin yritykseen ja Eskosta tulee valtion omaisuutta etenkin jos koulutus onnistuu. Rajakoira Esko. 

Ei meillä sen kummempia..

-t-

2 kommenttia:

  1. kurkkailin kuulumisia. :)
    siulla on paljon ihania kuvia teiän karvatassuista!
    Ja Otto näyttää hyvälle, olipa kyseinen tuomari mitä mieltä tahansa. :)

    VastaaPoista
  2. Kyl maar meitillä oli vaan näyttelyn hienoimmat koirat :)

    VastaaPoista