lauantai 8. kesäkuuta 2013

Taipumuskoe

Tänään oli siis Haminan Onkamaalla kinkerit Jounilla ja Otolla. Järjestävänä seurana alueemme oma noutajayhdistys: Kaakon Noutajakoirayhdistys Ry. Aamusella Jouni jopa meni lukemaan koeohjeet, jotta tietää mitä tehdä.. 

Otto oli päätynyt iltapäiväryhmän viimeiseksi koirakoksi ja jännäksi heitti heti alkuun, koska aamupäiväryhmästä vain kaksi koirakkoa kahdeksasta pääsi pupujäljelle.. Ja vain toinen suoritti senkin eli taipparit olivat läpi. Aikamoista meininkiä!!

Koetuomari oli omasta mielestäni todella reilu ja mahdollisuuksia antava jokaiselle koirakolle. Ei tyrmännyt heti vaan koetti saada koiraa suorittamaan tehtäviä hyväksyttävällä tasolla. 

Tässä Oton koeselostus:

1.SOSIAALINEN KÄYTTÄYTYMINEN: Suhtautuu ystävällisesti toisiin koiriin ja ihmisiin

2. UIMAHALU: Syöksyy veteen. Innokas uimari.

3. HAKUINTO: Liikkuu hurjalla nopeudella alueelle ja voisi keskittyä paremmin. Löytää kuitenkin riistaa hyvin ja tehtävä saadaan suoritettua.

4. NOUTOHALU: Nopeat ylösotot.

5. NOUTO-OTE: Hyvä.

6. PALAUTTAMINEN: Lokit ohjaajalle. Siirtelee aluksi variksia, mutta lopuksi palauttaa ne ohjaajalle. Siirtää ensin kania, tuo toisella lähetyksellä. 

7. REAGOINTI LAUKAUKSEEN: Innostunut, ääntelee.

8. ITSELUOTTAMUS JA ALOITEKYKY: Erinomainen.

9. YHTEISTYÖ: Voisi totella ohjaajaansa täsmällisemmin.

10. YLEISVAIKUTELMA: Kiihkeässä tilassa työskentelevä koira, joka omaa hyvät taipumukset. Koira voisi palauttaa täsmällisermmin.

Mutta näillä sanoilla Otto, viralliselta nimeltään Rölli on suorittanut 8.6.2013 noutajien taipumuskokeen hyväksytysti! 

Olen isosti tyytyväinen molempiin jo osallistumisen vuoksi, saati että lopputulos on tämä! WAU pojat! Ja selostuskin on jälleen AIVAN Oton näköinen.. 

Videota katson josko sen julkistaisi. Kuvia otti Tuija Hyvärinen:








Seuraavia kinkereitä odotellessa..

-tiina-

1 kommentti: