keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Voihan kylpemähuone ja sen remontoiminen

Varmaan pystyy jo otsikosta päättelemään mitä meillä on viimeiset pari viikkoa harrasteltu..  Viimeinenkin huone päätyi modernisoinnin kohteeksi.  Isäni ehdottama työmies Hessu kertoi olevansa aikataulullisesti valmis tulemaan remppaamaan kylpyhuonettamme, joten eikun tuumasta toimeen ja purkuun koko tila!


Jälkikäteen ihmettelen miksi tätä hienoa kokonaisuutta pitikään muuttaa..
Ja siis oikeasti tarkoitin, että KOKO tila purkuun. Ei paljon jäänyt vanhaa jäljelle..



Lattiaviemärikin meni vaihtoon heittämällä

Vihdoin pääsimme eroon turhasta patterista!

Sitten vaan kasaamaan uutta vanhaan hyvään kehikkoon. Purkutöiden aikana tuli todettua, jotta on tarkasti askarreltu talo meillä. Ei missään ollut kosteutta tai hometta, vaikka onkin jonkilainen valesokkeli talon alla. Älkää vaan kysykö mikä se on, olen selityksen kuullut ja hetimiten sen unohtanut..
 
Allaspaikka

Peilivalolle virtaa ja enerkijjaa

Minä, mahani ja Kuisma. Joskus on vaan ollut niitä päiviä kun en pysty liikkumaan..

Takaladon Liha ja Kala myy nykyisin myös pienpanimoiden oluita! Tämä ei ollut pöllömpää!

Uusia laattoja seinillä

Yksi suuri mietinnän aihe meillä oli katto. Puunvärinen ei tullut kysymykseenkään, valkoinen kuultolakattukin olisi jäänyt pliisuksi.. Valkoinen olisi pitänyt olla kunnolla korkeakiiltovalkoinen, ilman puunsyitä tms että olisi sopinut tuonne. Jouni toi jo pienen palasen jotain mangoliaa, jossa olisi ollut houkutteleva leveys, mutta se väri oli niin ei sopiva ja hintakin olisi ollut päätä huimaava!! Lopulta päädyimme samaan Supi Arctic-sävytykseen kuin saunankin kohdalla, eli tumma helmiäishohtoinen katto tuli. Eikä madaltanut tilaa laisinkaan, koska vähän kaikki pinnat kiiltelee ja valoisuus on nykyisellään kylppärissä aivan eri luokkaa kuin ennen.. Vaikkei kaikki oikeat valaistukset vielä toimikaan.
 
Juhannuksen askarteluja


Portinvartija väsähti.

On tämä remppa ollut Otollekin rankkaa, mutta työnjohtaja Kuisma on kyllä ollut mitä mainioin. Täysin rinnoin tyytyväinen vain jos on saanut olla täysillä mukana. Seinien pakkeloinnissa sai olla ja heilutti Jounin vieressä häntäänsä ties kuinka kauan onnellisena. Mutta ihan ookoo on myös, jos/kun pääsee joka päivä tsekkaamaan muutoksen määrän kylppärissä ja saunassa.. Voi luoja näitä elukoita.
 
Kuvissa nämä laatat ei oikein pääse oikeuksiinsa, ne pitää nähdä livenä.

Uudet kalusteethan me hankittiin huutokaupasta konkurssipesästä. Nyt kun nekin alkavat olemaan seinillä paikoillaan, voin olla erittäin tyytyväinen. On ne oikeasti hienot!
 
Uusi allaskaappi, altaineen ja hanoineen.

Valollinen peili ja seinäkaappi. Kaappiin kuuluu vielä lasihyllyt ja ovi.

Uusi suihku.



Kaikki ei vielä ole valmista, mutta jo nyt olemme hirmuisen tyytyväisiä valintoihimme. Jotkut ovat varmasti jonkun mielestä turhuuksia, meidän mielestämme ne kruunaavat kokonaisuuden. Kuten tämä lattiakaivonkansikin, joituivat vanhaan rautaan tilaamaan näitä että saimme haluamamme..

Saunaan remontti yltää sen verran että kiuas meni vaihtoon aivan yksintein. Vanhan tilalle tuli tällainen kaunotar valkoisine kivineen:
Tulikiven sähkökiuas Sumu
Ja tietenkin lattialaatoitus jatkuu kylppäristä saunaan samanmoisena sekä kauniin keltainen patteri on maalattu mustaksi. Uusi valokin ilmaantuu seinälle kunhan oikeasti sinne asti päästään. Kieroutunut osa minusta haluaisi vielä vahata lauteet valkoisiksi, jotenkin se vaan miusta sopisi tuohon kokonaisuuteen. 

Niin ja tuli meille uudet ovetkin. Sopivasti sattui S-Raudan mainos tipahtamaan postilaatikkoomme, jossa oli tarjouksessa niin saunan- kuin kylpyhuoneenkin lasiovi! Saunanovi on pronssinvärinen ja kylppärinovi valkoinen. Voi kun mie niin tykkään.

 Muttei tänne sen kummempia. 
Mie jännitän ja odotan synnytystä. Pelonsekaisia tunteita.. 

-tiina-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti