maanantai 27. heinäkuuta 2020

treeniviikko

Jounin aloittaessa lomailun ja he olivat Tuukan kanssa aika paljon mökkeilemässä tms niin minä tyttö se olen treenaillut.

Maanantaina oli jälkitreenit.
TODELLA kuiva maasto, jossa aika varmasti on marjastajat käyneet taaplailemassa edestakaisin jopa jäljenteon jälkeen. Ei siis helppo Tarelle eikä siitä ihan kunnialla selvittykään. Mutta kun alkoi kulkemaan niin sitten meni hienosti. 

Jussi teki Otollekin jäljen ja se olikin melkoinen meno. Taisi jopa kolme keppiä kuudesta nousta, mutta vanha oli niin onnellinen :)

Tiistaina TOKO-treenit. 

Tare vapaana koko ajan kentällä. Tehtiin hyppyjä, kaukokäskyjen alkeita ja kiertoa. 

Keskiviikkona päästiin mukaan hakutreeneihin ja olin aikaisemmin bongannut blogitekstin, joka sai taas innon kyseiseen lajiin heräämään. Tehtiin Tarelle tosi helpotettu treeni, mutta hänhän vallan rentoutui ja innostui asiasta.

Torstaina hallituksen kokous.
Olen päättänyt, että tämä on kyllä mun viimeinen vuosi hallituksessa. Pitää alkaa muiden kanssa miettimään (ja alkaa jäsenistöä herättelemään) mitä tehdään rahastonhoitajalle tulevaisuudessa: maksetaanko ihan jollekin firmalle vai ottaako joku jäsen tämän pestin hoitaakseen?
Edelleen olen valmis järjestämään asioita ja jeesimään, mutta eiköhän 10 vuotta alkaisi riittämään?


Perjantaina ihan vaan koti-ilta.
Ja lauantaina Tuukka matkaan hakumetsään. Itse tein Jennin koiralle Taaville jäljen jonka päähän menin piiloon. Yksi esine matkanvarrelle.
Tarelle paljon juoksemista maalimiesten välillä. Alkuun mieshenkilö oli melko jännä, mutta sekin kyllä helpottui loppujen lopuksi. Hyvä treeni. 


Sunnuntaina SRY Kymenlaakson järjestämään tottiskoulutukseen KPH:n kentälle Kotkaan. Kouluttajana Jannika Elo. Tykkäsin ihan törkeesti.
Tare oli reipas, vähän piti pitää huolta missä Jannika oli, ettei vaan tee mitään hassua.
Ensimmäisellä kierroksella perusasentoja ja seuraamista. Toisella kierroksella jääviä ja luoksetulo. Kaikessa päästiin vähän eteenpäin ja vinkkejä tulevaisuuteen saatiin.

Mielenkiintoinen tekniikka oli myös eteenmenon opettamiseen, vaatii että koiralla on maahanmeno varma.
Koiralle annetaan lupa lähteä apparin matkaan (apparilla on koiran palkka), appari peruuttaa ohjaajasta poispäin koira mukanaan. Ohjaaja antaa käskyn ja heti kun koira sen suorittaa appari antaa palkan. Matkaa pidennetään järkevällä tahdilla. 
Kun tämä on melko selkeää koiralle pitkälläkin matkalla, appari ottaa koiran lelun ja menee kentän reunalle sen kanssa. Ohjaaja ottaa koiran hallintaan ja seuraa-käskyn alle. Kun on hyvä kontakti ohjaajaan, lähettää eteen ja ennen kuin on palkalla käskee maahan. Jos ei tottele yhdellä käskyllä, appari nousee palkan kanssa ylös ja tehdään uudestaan alusta asti.
Sitten tehdään myös ns. läpijuoksuja, että saadaan vauhtia liikkeeseen.
Näin kouluttamalla pitäisi saada koira tipahtamaan aloilleen maahan ilman ohjaajaanpäin kääntymistä käskyn kuultuaan.
Tän mä haluaisin tehdä Tarelle. Tarttee vaan olla joku tuttu appari, että lähtee mukaan..


Sellasta. 

-tiina-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti