perjantai 20. toukokuuta 2022

MEJÄ Metsäkylä 19.5.2022

Kuvaton päivitys. 

Oltiin saatu koepaikka Metsäkylän Metsästysseura ry:n kokeeseen arki-iltana. 

Valitettavasti jälkiparini koirille sattui juoksut ja tässä lajissa edes koepaikalle ei saa juoksuisia narttuja tuoda paikalle, mutta hän ihanasti halusi tulla minun kanssani tekemään sen minun koejäljen.  Varmasti katuu ratkaisuaan 😆
Suunnat ja matkat otettiin kodalla ja kohti jälkeä. Suunnistus on kyllä niin minun psyykkisesti heikoin lenkkini, joka aiheuttaa itkupotkuraivarit sekä epätoivon kyyneleitä. Yksi harhamutka tuli tehtyä tyhmän vasemmalle taittavan askellukseni vuoksi, mutta loppupeleissä saatiin tehtyä älyttömän kiva jälki. 

Torstaina jälkipäivänä ajoin autoni kodalle ja kotvan kuluttua ihmettelin, mitkä isohkot ötökät pörrää Hondan ympärillä. Varmuuden vuoksi ajoin auton siitä pois ja tutkittiin paikkaa porukalla. Mehiläisiksi pääteltiin heti ulkomuodon perusteella ja googlettamalla selvisi niiden olevan todennäköisesti pajukkomaamehiläisiä. 
Jälkikäteen mietin, että ehtikö joku niistä käydä Tarea pistämässä tms. Tare oli autolle mennessä aina niin hassun oloinen..

Minä opastin tuomariryhmän ensimmäisen jäljen ja ajoimme toisen. 

Minun jäljelle tuli cockeriuros Milo, joka jäljesti rauhallisesti koko jäljen. Ei meidän harharetki vaikuttanut hänen menoonsa ollenkaan. Olin asiasta tuomarille maininnut ja merkannutkin kohdan kunnolla jäljelle. Milolle ja Anulle hieno tulos AVO1 ja 46 pistettä!

Taren jälki olikin vauhdikkaampi ja tapahtumarikkaampi. Valitettavasti. 

Koeselostus:

Alkumakuu tutkitaan pikaisesti ja lyhyellä liinalla reippaasti matkaan.
Jälkeä edetään aaltoillen sen molemmin puolin reipasta vauhtia. 
1. osuudella tehdään 2 laajaa sivulenkkiä. Kulmalle suoraan senriittävästi osoittaen. Kulma kierretään tekaa laajalla lenkillä. 
Välillä ylitetään jälki ja edetään sitä hiukan matkaa, mutta sitten jäädään haahuilemaan maastoon, 1.hukka. 
Uusi alku ja jäljestys jatkuu hyvin lähes 2. kulmalle. Se kuitenkin oikaistaan reilusti ja kuljetaan kolmannen osuuden sivulla kunnes poiketaan taas jäljelle. 
Näin 2.kulma ja makuu ja pitkä osuus 3. osuuden alusta jää käymättä. 
Loppuosuus hyvin kaadolle sen hienosti osoittaen.
Tänään yksi hukka ja osoittamatta jääneet tapahtuman poduttavat palkintosijoja. 

Pisteet:

Jäljestämishalukkuus (0-6): 2
Jäljestämisvarmuus (0-12): 5
Työskentelyn etenevyys (0-10): 4
Lähdön, kulmauksien, makauksien ja kaadon selvityskyky (0-14): 8
Käyttäytyminen kaadolla (0-3): 3
Yleisvaikutelma (0-5): 2

Kokonaispisteet 24 AVO3 tulos.

Edelleenkin pysyi nollat hakematta, mutta kyllä tämä mietintää vaatii että mitä jatkossa, että päästäisiin eteenpäin sekä saataisiin voittajassa jotain muuta kuin 3- tai 2-tuloksia. 

-tiina-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti