keskiviikko 11. toukokuuta 2022

Italy 5.-10.5.2022

Ihan parasta, kun viimein päästiin reissuun omien rajojen ulkopuolelle!

Keskiviikkkona töiden jälkeen tiputettiin koirat hoitoon ja ajeltiin Helsinkiin Hiltonin lentokenttähotellille.
Torstaina aikaisin aamusta herätys early bird-aamiainen ja eikun kentälle. Loungessa ehti yhden kahvin juoda ja käydä vessassa ennenkuin tarvi lähteä lähtöaulaan odottelemaan. 
Lento meni Milanoon ja sieltä FIAT 500 SUV alle ja eikun ajelemaan kohti Trentoa. 

Reissusuunnitelmaan kuului to-su Trentossa Annan ja Jyrkin seuroissa, sitten siitä Bormioon (Pass de Stelviolle) ja viimeiseksi yöksi COMO-järven rannalle. 

Menomatka koukattiin Garda-järven rantateitä pitkin. Ensimmäisenä iltana oli pöytävaraus paikalliseen ravintolaan, Roccabrunaan. Majoitus meillä olikin oikeasti mäkisten reittien päällä: B&B Trento nel Verde. Aivan tosi kiva majoitus ja äärettömän mukava isäntä. 
Gardan kaupungilla välikahvilla

Majoitukselta maisemaa alaspäin
Alkudrinksuilla

Perjantaina Anna ja Jyrki tekivät töitä, me seikkailtiin ominemme. Ensimmäiseksi mentiin Funivialla (vaijerijuna) ihailemaan maisemia korkeammalta ja sieltä lounaan kautta MUSE-museoon. Porukalla käytiin ruokakaupassa ja illalla mentiin Annalle ja Jyrkille syömään.

ukot piti ikkunaluukut auki päivän ajan
Aivan kamala rasti minulle, joka ei pysty ritilöillä kävelemään. 

kiipeilyharrastajien paikka selkeästi


synneistä kertomassaLauantaina olikin heti aamusta nähtävyyksiä, itse valitsin tämän kauhujenpaikan. Aivan mahtava vesiputousnähtävyys, jolla olikin ihan oikea tarkoitus! Sieltä lähdimme vuoristojärvelle käpsöttelemään ja lounastelemaan. Illalla olikin taas pöytävaraus ravintola Patelliin, jonne tuli myös Annan ja Jyrkin uusi naapuri. Hän tuli kolmeksi viikoksi töihin yliopistolle, kotoisin Jenkeistä mutta asunut siellä täällä. 


Lago di Levicon rannalla kävelyllä.ja uimassaBebe-mutsi

Spuma aka Pyörremyrsky


Lago di Caldonazzon rantaravintolassa lounastelemassa.

Sunnuntaina aamupäivästä suuntasimme jälleen porukalla ulkoilemaan ja pikniköimään ennenkuin jatkettiin omaa matkaamme. Meranista löytyi kiva kävelyreitti ja siellä olikin pöytäpaikkoja tyrkyllä väsyneille matkaajille. 
Meidän matka jatkui, mutta koska olimmekin ns väärällä puolella Stelviota eikä sola ollut kokonaan auki vielä, niin kiepsahdimme Sveitsin kautta Bormioon. Matkalle osui Fuorn Pass, Munt La Schera (tullimaksullinen tunneli, n. 8km) ja Livigno (Italian verovapaa alue) sekä muutama muukin sola mm. Pass Eira.Yksi yö Bormiossa, siellä hotellilla vähän Spa-osastolla uimassa ja kokeilemassa heidän neljää erilaista saunaansa. Illalla ravintoloimassa vielä äippäpäivän illallista. 
Aamusta taas FIAT tulille ja kohti COMOa. Kaksi vastaan yksi jäi Stelvion alkupätkäkin kokeilematta, koska ylityksiä tuli edelliselle päivälle ihan tarpeeksi ja olisi kiva päästä suh ajoissa kohteeseen. Tiistaina ennen Milanon ken
tälle lähtöä kävimme vielä Comon kaupungilla ihmettelemässä menoa. 
Lounashetki Como-järven pohjoisosassa. Minulle ja Jounille järvestä nostettua kalaa ja Tuukalle mereneläväsalaatti.
vähän tuppas välillä olemaan ahtaan tuntuista
Tarpeeseen tuli matkailu. Toivottavasti nyt alkaisi jo kesä kotomaassakin.

-tiina- 

1 kommentti: