maanantai 8. huhtikuuta 2024

Matkajännitystä pukkaa!

Edellisen päivityksen jälkeen ollaankin sairasteltu (minä) ja treenailtu. 

Tarella on vähän alkanut tässä nousta ajatus, että hänhän on nyt ainokainen koira ja voisi myös olla jonkinasteinen johtajasmies ainakin lenkeillä. Etenkin hajut vie eikä todellakaan jaksaisi aina kuunnella eikä odotella sitä hihnan toisessa päässä roikkuvaa emäntää.. Ollaan siis vähän keskusteltu lenkeillä käyttäytymisasioista jälleen kerran. 

Pääsiäisenä käytiin vähän treenailemassa Hyvänmielenkoirakeskuksen hallilla omineen, olin ostanut vartin ajan ja saatiin ihan kivat treenit tehtyä. Nyt on paljon junpattu sitä hyppynoutoa agilitysiivekkeiden kanssa. 
Samana päivänä oli kaakkolaiset järkännyt kivat ohitustreenit Simonkadun kentältä lähteväksi. Meillähän sinällään ei ole ohituksissa ongelmaa, muttei tällaiset koskaan huonoksi ole. Kiva määrä koiria ja eri rotuja! Kiitos!


Oltiin myös sovittu kahdet treenit KKS:n hallille Kotkaan niin, että mie treenailen TOKOa ja Katja sekä Tommi vuoroin koirien kanssa agilityä toisella puolella. Ensimmäisenä päivänä mulla oli mukana lelu, joka ei todellakaan riittänyt häiriössä palkaksi kunnolla. Seuraavaksi päiväksi nakkipaketti kyytiin ja meni todella paljon paremmin! 
Hyvää häiriötä, tyhjässä hallissa agilityjutut kaikui vielä enemmän kuin varmaan Italian muussa kisahälinässä. 

Pääsiäisenä myös syötiin järkyttävästi hyvää ruokaa ja oleskeltiin yhdessä perheen kanssa 💗

Viime viikolla käytiin myös ottamassa Haminan Eläinklinikalla toisen leptospiroosirokote, ensimmäinen erä ekinokokkilääkettä sekä kotiintuomisiksi niin sisäistä kuin ulkoistakin punkkilääkettä; Bravecto sekä Vectra 3D. Toinen setti ekinokokkia pitää vielä hakea ennen lähtöä ja samalla saan mukaan Taren EA-laukkuun muutaman kipulääkkeen varuiksi. 
Myös täsmäisku apteekkiin pitää tehdä ennen reissua.

Lauantaiaamuna oli yhdet Marin treenit. Perjantaina mulla oli selkä sökähtänyt siivotessa, niin oma fiilis oli vähän jumiutunut. Tehtiin vähän liikkeiden alkuja, mutta jotenkin oma fiilis varmaan söi Tarenkin fiilistä.. Mutta melko hyvät treenit kuitenkin. 

Kotona sitten otin pienet unoset välipalan päälle ja siitä energisoituneena heilahdettiin Teirikallion polkujen kuntoja tutkimaan. Uusi lumi olikin tehnyt reiteistä melko pliukkaat mutta ehkä sitä reilut 7 km tuli talsittua metsässä.Sunnuntaina eli eilen oli talven viimeiset sunnuntairyhmän treenit. 
Aikaisemman koirakon touhuillessa minä häiriköin rakentelemalla Tarelle tehtävärataa halliin. 
Ruudun ja kierron lähtöpisteet oli sama tötterö, mutta tehtävät oli 90 asteen kulmassa toisiinsa. Ja sitten oli vielä hyppyeste agilitysiivekkeineen hallissa. 
Ensimmäisellä kierroksella alkuun tunnetilaa (bongasi hienosti taas ruudun), sain lähetettyä kiertoon, mutta tötteröiden takaa lähti natonohjuksena kohti ruutua, VAHVA kielto ja nätisti kutsu luokse. Uusi lähetys eikä enää muutakuin haaveillen katsellut ruutua. 
Sitten hyppynouto liikkuroituna. Järkyttävän hienossa mielentilassa ja upea suoritus ja jätettiin ensimmäinen kierros siihen. 
Toisella kierroksella edelleen ruutu huusi Taren nimeä. Seuruuta kohti ruutua ja jos houkutti liikaa niin nopeuden- sekä suunnanvaihdoilla nostatus seuraamiseen ja laumapalkkaa. 
Yksi kierto hienosti. Hanna vei Taren ollessa kentän ulkopuolella lelun ruudun taakse piiloon, ruuutuun lähetys ja keskellä ruutua palkkasana. Tarehan siis aina pysähtyy siinä, luulee että lelu/palkka tulee minulta vaikka näkisi ruudun takaa sen lelun. Kelpaa mulle jos vaan menee sinne samperin ruutuun 😝.
Mahtava treeni ja kuinka hienosti on muutkin koirakot menneet talven aikana eteenpäin! WAU!

Sain aikaiseksi myös tehdä koko perheen matkustusilmoituksen ulkoministeriöön: MATKUSTUSILMOITUS. Ilmoitin kaikki yöpymismaat ja niissä hotellit, nopsasti sivusto kasasi kaikki tiedot lähimmistä suurlähetystöistä tiedoksi ja matkalla varmasti saadaan tekstiviestejä jos näillä alueilla jotain huolestuttavaa käy. 

Huomenna on vielä Huotarin Oilin treenit, treenisuunnitelma kyllä pitäisi tehdä sinne. 

Ensi viikolla jo reissuun!
Aika mahtavaa.

-tiina-


3 kommenttia:

 1. Onpas tuossa reissussa paljon kaikenlaista järjesteltävää. Miksi ihmeessä pitää tehdä matkustusilmoitus? Kuullostaa siltä, että olette tehneet paljon ja hyvää treeniä, joten rennoin mielin matkaan. Peukkuja teille. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kenenkään ei ole pakko tehdä matkustusilmoitusta, mutta mie aina silloin tällöin teen kun lähdetään reissuun (jos siis muistan). Mutta vain siten ulkoministeriöstä tulee informaatiota jos kohdemaassa onkin joku kriisi käynnistynyt. Eihän he muuten tiedä että siellä ollaan.
   Jenkeissä ollessa oltiin kylläkin ehditty jo kotiin ennekuin viestiä mulle laitettiin..

   -tiina-

   Poista