torstai 16. toukokuuta 2024

Kotimatkalta

Kotimatkalle lähdimme maanantaina 29.4 kun oltiin saatu aamupalat syötyä ja tavarat pakattua.

Ensimmäinen päivä menikin alppien upeissa maisemissa kruisaillessa.
Itsekin pääsin ajelemaan Italian, Itävallan ja Saksan moottoriteillä. 

Majoitus oli varattu piskuisesta kylästä Saksan puolella, Vohrburg an der Donau. 
Vaikka tiesin, että "keskusta" on täynnä vanhoja rakennuksia, niin silti ne pääsi yllättämään väreillään, muodoillaan ja tyyliltään.

Junasilta matkan varrelta

Portti "keskustaan"




aamulenkki Tonavan rannalla

Seuraavana päivänä siirtyminen Dresdeniin, jossa majoitus vanhan kaupungin reunalla, INNSiDE by Meliá Dresden hotlassa. Parkkis oli maanalla, maksimikorkeus autolle 190 cm ja mersu vielä mahtui sinne. Mutta hallissa olikin hissiparkkikset ja mulla oikein vatsanpohjassa väänsi kun Jouni ajoi auton sinne alahyllylle.









Dresden oli UPEA kaupunki, jossa riittäisi tutkittavaa useammaksi päiväksi. Nyt vain ääretön yht'äkkinen helle (+28 astetta) ja koira mukana vähän rajoitti menemistä. 
Eli bucketlistalle vaan sekin.

Dresdenistä ajeltiin järjettömässä tuulessa Tanskan rajalle Flensburgiin. Kiva kaupunki meren rannalla ja siellä oli vapunpäivän juhla menossa.





Flensburgista Ruotsiin ja Jönköpingiin Vätternin rannalle. 
Tanskan sillathan oli upeat (ja pelottavat), vaikka samanlainen tuuli haittasi ajonautintoa kuin edellisenäkin ajopäivänä. 








vanhan tulitikkutehtaan alueelle tullut kauppakatu


Jönköpingistä oli koko päivä aikaa ajella Tukholman ohi Kapelskäriin, mistä lähtisi iltalaiva kohti Naantalia. Ystävät olikin vihjannut vanhasta rauniosta matkalla, oli käymisen arvoinen!



Jouni etsi vielä luontopolun meille käytäväksi. Oli todella kehuttu, eikä suotta! 






Illalla viimein laivaan, Finnlinesin uusille botskeille.
Olin varannut isomman koirahytin, että mahdutaan paremmin nukkumaan ja kuten näkyy, tilaa oli! Illalla käytiin syömässä hävyttömän hintainen ruoka ja nukkumaan. Aamulla aikainen herätys ja aamupala ennen poistumista laivasta. 





Laiva oli siisti, mutta koska koirien vessa-alueella olikin hiekan sijasta muovimattoa, ei Tare siinä pystynyt mitään tekemään. 
Ensimmäiselle luontopolulle aamuvessaan siis, eikä oltu ainoa koiraporukka joka siihen stoppasi. 
Siitä melkein yhdellä ajolla suoraan kotiin. 

Melkoinen reissu ja vaikkei aikaeroa ollutkaan kuin nimeksi, niin jetlagista on kärsitty. 

10 maata läpi. Muutama uusi tuli minulle ja Jounillekin käytäväksi (läpiajorangaistus).
Yhden kerran katsottiin rajalla kaikkien paprut, kerran vain kuskin. Kerran ehdittiin jo ajella melko matkan seuraavassa maassa kun viranomaiset kiilasi eteen pysäyttääkseen ja silloin piti aukaista paksikin. 

Koirapositiivisuudesta on täällä perähikiällä paljon oppimista.
Toki nyt käytiin kierroksella kotikylillä enkä edes kysynyt saako koiran kanssa mennä terdelle. Ei kukaan poiskaan häätänyt. Yhdessä kannettiin elukalle vesikippo tarjolle. 
Ei kaikkialle pidäkään päästä, mutta silti. Olisihan se reissaaminen helpompaa täälläkin kun koirat saisi edes terassille tulla mukaan kun muut syö..

Tare kävi yleensä aina nukkumaan pöydän alle tai sen läheisyyteen ja parhaimmillaan kuorsaus kuului naapuripöytiin asti. Ei haitannut ravintoloita valkoiset pöytäliinat eikä mitkään vaan sisään suorastaan vedettiin syömään. 

Kokemisen arvoinen matka oli. 
Melkein voisi lähteä turistiksi ensi vuoden FMBB-kisoihin Portugaliin. Voisi keskittyä kisoihin erilailla, olisi monta lajia tsekattavana "pienellä" alueella. 

Vähän on hajonnut ajatukset tulevaisuudesta harrastusmaailmassa. 
Onneksi kuitenkin on jo lupauksia tullut täksi vuodeksi tehty, joten ehkä se treenimotivaatio taas päätänsä nostaa uudelleen. 

-tiina-

2 kommenttia:

  1. Pieni nollaus ja sit taas uudella innolla treenaamaan toko- ja rally-tokovalioita kohti!

    VastaaPoista
  2. Upea reissu huolimatta vastoinkäymisistä. Ei kun jatkoa harrastukseen, taitaa kuulua harrastuksen luonteeseen näiden tyyppien kanssa, että aina tulee ylläreitä <3 eipähän kangistuta kaavoihin.

    VastaaPoista