maanantai 27. toukokuuta 2024

Kohta kuukausi kotona ja uutta retkeä (viikonlopun mittaista) pukkaa

 Ensimmäisellä kotiviikolla ei ehtinyt laakereilla lepäämään, kun oli paljon lupailtu.

Rotweilereiden mätsäreihin lupauduin kehäsihteeriksi. Samperin kylmä tuuli sattui sille päivälle, mutta muuten meno oli kivaa. Harvinaisesti en tainnyt yhtään tyhmää koirankäsittelyä nähdä ja pikkukoirien kehässäkin pöydälle nostot ja siltä laskut tehtiin hyvällä tekniikalla. 

Olin ennen reissua lupautunut neuvomaan yhtä kaveria MEJÄn saloihin ja käytiin yksi aamupäivä tekasemassa jäljet Pyhällön metsiin, heillä kaksi koiraa ja mulla Tare. Ensikertalaisille lyhyehköt jäljet yhdellä kulmalla, että nähdään miten reagoivat jälkiin ylipäätänsä. Illalla ajeltiin jäljet pois. 

Heidän dreeveri ja mäykky oli kyllä tosi hienoja tekijöitä, nenänkäyttö aivan luonnollista ja tehokasta. 





Koetoimitsijana oleminen Kaakon käyttökoirien PEKO-T kokeessa oli sellainen mitä odotin ja kyllä se olikin taas kivaa. Harmittavasti toinen omista koirakoista ei saanut tulosta, joten taas jäi valioituminen odottamaan hetkeään. Mutta muuten meni tosi kivasti, porukka reippaasti kyseli tuomarilta erinäisiä asioita kokeeseen ja koulutukseen liittyen. 
 

Heli ja Wimma hallintaosuudessa

Oltiin myös viimein saatu kalentereihin mahtumaan illanviettoa ystävien kanssa. Alkupalat teki Make ja Johanna, me tehtiin pääruoka ja Paula jälkkärin. Sitten juotiin viiniä, ruoan kanssa ja ilman. 

aamupäivästä käytiin katselemassa autoja kaksisteen



Maken sushit


Johannan thai-salaatti

raparperi-hernerisotto kampasimpukoilla


Paulan pannacotta


Seuraavan päivänä illalla ajelua metsäkylään leikkimään MEJÄ-tuomaria ihanalle Rollelle, kun hänen perässään ei ole vielä ikinä kukaan kävellyt kun oli työssä. Työmoodissa ei muut ihmiset haittaa, mutta muuten kyllä vähän huudatti.


Käytin Taren myös Katjalla hieronnassa ja Aleksilla osteopatiassa. 
Katjaa oli ollut selkeästi ikävä, koska kiireesti kävi pissalla peruspaikassa ja sisällä juoksi hoitohuoneeseen ja kävi lattialle heti maate. 
Lihakset oli aivan tiiliskivenä vasemmalta puolelta ja oli vielä vähän juntturassa kun Aleksille mentiin. Mutta mitään hälyttävää ei ollut, joten näillä mennään.

Ulkoiltu ollaan ehkä normaaliakin enemmän, kuntokuuri ei tee kummallekaan meistä huonoa. Valitettavasti vaan on punkit, mäkäräiset ja hyttysetkin heränneet kesäfiiliksille ja aivan kiusaksi asti. 

Haminan yrittäjien retkellä Portimon poluilla

Yhdelle aamulenkille saatiin yllätysseuraakin!

Haminan Seudun Seurakoirakerho järkkäsi viiden kerran kehonhuoltokurssin, jolle Taren kanssa ilmoittauduttiin. Aiheet kuulosti sen verran mielenkiintoisille ja toisena ajatuksena oli, että jos sillä nousisi treenimotivaatio taas nousuun.. 
Ensimmäinen kerta oli ainakin TOSI kiva, tsekkailtiin vähän liikkeitä ja askellusta ennen ja jälkeen junpan.. Videota odotellessa.. Selkeästi muutama meille tuntematon koiranohjaaja vähän jänskätti Tarea, mutta taisvat rentoutua kun oltiin tunti samaan aikaan hallissa. 

Ja se reissu.
No kun kerran ihan soitettiin ja pyydettiin, niin lupauduin HSSK:n TOKO-joukkueeseen SM-kisoihin Laukaalle kesäkuun lopulla. Majoitutaan Jyväskylässä Verso-hotellissa. 
Meillähän olisi samaan aikaan Helsingissä Tuomarinkartanolla erkkarit, mutta ehkä tää on enemmän meidän juttu. 

Semmoisia tehtyjä juttuja ja tulevaisuuden suunnitelmia.

-tiina-



1 kommentti: